ma.GurusHealth.ru

Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови

IC Nevronet

URL
Голема медицинска енциклопедија IC NEVRONET. лекови

Gigrony (Nugronium). ~ -Dimetilaminoetilovogo естер на N-метил--pirrolidinkarbonovoy diyodmetilat киселина. Синоним: Trepirium јодид. Бела или бела со малку жолтеникава бел кристален прав. Многу лесно растворлив во вода. Воден раствор е нестабилна. Таа се однесува на bischetvertichnym амониумови соединенија структурно наликува dimekolinom. Таа обезбедува краток ганглион-блокирачки ефекти, и затоа е погодна за употреба во анестезија пракса за контролирана хипотензија. Дава интравенски во форма на O, 1% раствор во изотоничен раствор на натриум хлорид (0.9%). Започнете со 70 - 1OO капки во минута, а по постигнување на саканата хипотензивниот ефект се намали бројот на капки до 30 - 40 минути. Deyctvie се јавува по 2 - 3 мин, и основната крвен притисок се намалува преку 10 - 15 минути по завршувањето на инфузија. Кога еден чекор или фракционо администрација (40 - 80 mg во 3 - 5 ml на изотоничен раствор на натриум хлорид) хипотензивниот ефект траеше 10 - 15 минути. Во случаи на прекумерно намалување на крвниот притисок се применува норепинефрин или фенилефрин. Gigrony други ганглионски може да се користи во акушерската пракса за нефропатија кај бремени еклампсија. Постои доказ за успешна употреба на дрога за едем gipertonichesnih krizov (40 - 80 mg во 15 - 20 ml на изотоничен раствор на натриум хлорид со бавна интравенска инјекција - за 7 - 10 мин). На производот: во ампули или ампули од 10 ml капацитет, од кои секој содржи 0.1 g gigrony. Распуштање на дрога непосредно пред да го користите. Начин на чување: Листа Б. Во темно место.

Сподели на социјални мрежи:

Слични
Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лековиГолема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови
Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лековиГолема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови
Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лековиГолема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови
Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лековиГолема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови
Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лековиГолема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови
Imehin (imechinum). 2,2,6,6-tetrametilhinuklidina yodmetilat. Горчливиот вкус бел кристален правImehin (imechinum). 2,2,6,6-tetrametilhinuklidina yodmetilat. Горчливиот вкус бел кристален прав
Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лековиГолема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови
Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лековиГолема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови
Dimekolin (dimecolinum). ~ -dimetilaminoetilovogo естер на 1,6-dimetilpipekolinovoy diyodmetilat…Dimekolin (dimecolinum). ~ -dimetilaminoetilovogo естер на 1,6-dimetilpipekolinovoy diyodmetilat…
Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лековиГолема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови
» » » Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови