ma.gurushealth.ru

Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови

IC Nevronet

URL
Голема медицинска енциклопедија IC NEVRONET. лекови

Aprophe (Arrophenum). . (5-диетиламиноетил естер на 1,1-diphenylpropionic киселина; Синоним: Arrofenum, Arrofene бел кристален прав, слободно растворлив во вода и алкохол Водени раствори (pH 3,7-4,7) беше стерилизирани на 100 .. "C за 30 мин. Таа има периферните и централните m- и n- holinoliticheskoe ефект. За периферната holinoliticheskomu ефект е поактивен од spazmolitin. Исто така, има antispasmodic ефект. Проширува коронарните крвни садови, а во таа смисла, е поактивен од папаверин и spazmolitin. Предизвикува тон се подобри и зајакне контракции. Нанесува со стомачни грчеви (спастична колитис, holeA href ="/lib/lit/encikl/bme/des169.htm"> циститис, ренална и хепатална колика, пептичен улцер) и на васкуларните спазми (ендартерит, грчеви на церебрална садови) во акушерската практика се користи за стимулација на работна сила: истовремено со зголемување на контракции aprofen намалува грчеви на фаринксот и sposostvuet побрзо откривање вратот матката во првата фаза на работна сила. Доделете внатре после јадење во доза од 0.025 g на 2 - 4 пати на ден или под кожата или интрамускулна инјекција се администрира во 0.5 - 1 ml од 1% раствор. Повисоки дози на d и e H за возрасни внатре: еден 0.03 g, 0,1 g дневно субкутано и интрамускуларно: еден 0.02 грама дневно, 06 g можните компликации и контраиндикации такви. за spazmolitin. На производот форми: Таблети poroshok- 0,025 g- 1% раствор во ампула 1 ml. Начин на чување: Листа Б. добро затворен сад, заштитен од светлина. Rp. Таб. Arropheni 0,025 N. 10 D.S. 1 таблета 2 - 3 пати на ден (по јадење) Rp: Сол.. Apropheni 1% 1 ml D.t.d. N. 10 во ampull. S. Со 0.5 - 1 ml (субкутано или интрамускулно)

Сподели на социјални мрежи:

Слични
Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лековиГолема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови
Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лековиГолема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови
Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лековиГолема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови
Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лековиГолема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови
Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лековиГолема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови
Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лековиГолема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови
Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лековиГолема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови
Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лековиГолема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови
Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лековиГолема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови
Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лековиГолема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови
» » » Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови