ma.GurusHealth.ru

Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови

IC Nevronet

URL
Голема медицинска енциклопедија IC NEVRONET. лекови

Spazmolitin (Spasmolytinum). ~ -Dietilaminoetilovogo естер хидрохлорид 1,1-diphenylacetic киселина. Синоними: Difatsil, Adiphenin, Trasentin, Vagospasmyl, Veganthin. На бел кристален прав солено-горчлив вкус. Лесно растворлив во вода. Сува решетката, водни раствори постепено се хидролизира, m има периферна holinoliticheskoy aktivnostyu- понатаму има блокирање ефект на n-holinoreaktivnye. Таа има спазмолитично активност: релаксира мазните мускули на внатрешните органи и крвта sosudov- исто така, предизвикува локална анестезија. Аплицирајте на pilorospazme, спазматичен колика, камен на жолчка, бубрежна колика, чир на желудникот и дуоденален чир, ангина, ендартерит, и невралгија, невритис, миелитис. Постојат докази за ефикасноста кај чешање дерматози, како и мигрена. Доделете spazmolitin орално после јадење 0.05 - околу 1 g на 2 - 3 - 4 пати на ден. Во текот на третманот 3 - 4 недели. При примена spazmolitin (како и други антихолинергици) треба да се прилагоди дозата поединечно. При предозирање може да се јави вртоглавица, главоболка, чувство на опиеност (поради централната акција), ксеростомија (поради периферната holinoliticheskim акција) ccomodation. Обезбедување иритирачки ефект на гастричната слузница, spazmolitin може да предизвика диспепсија. Вртоглавица и чувство на интоксикација може да се спречи или да се намали со цел за кофеин (O 1 - 0.2 g кофеин натриум бензоат внатрешно или 1 ml раствор на 20% под кожата). Spazmolitin и блиски со него препарати (Arpenans et al.) Не се преземат и за време на транспортот возачите и другите професии кои бараат брзи ментални и физички реакции. Контраиндициран кај глауком. На производот: прав. Начин на чување: Листа Б. Во суво и темно место. Во странство под името "Невро-Trasentin" уред таблети кои содржат 0.03 g trazentina (spazmolitin) и 0.04 g на фенобарбитал. Применува како седатив и cholinolytic агенс (со нервоза, раздразливост, функционални нарушувања на гастроинтестиналниот тракт).

Сподели на социјални мрежи:

Слични
Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лековиГолема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови
Arpenans (arpenalum). Y dietilaminopropilovogo diphenylacetic киселина естер хидрохлорид. Бела,…Arpenans (arpenalum). Y dietilaminopropilovogo diphenylacetic киселина естер хидрохлорид. Бела,…
Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лековиГолема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови
Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лековиГолема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови
Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лековиГолема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови
Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лековиГолема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови
Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лековиГолема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови
Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лековиГолема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови
Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лековиГолема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови
Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лековиГолема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови
» » » Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови