ma.GurusHealth.ru

Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови

IC Nevronet

Cодржина

URL
Голема медицинска енциклопедија IC NEVRONET. лекови

Libeksin (Libexin). 3- (b, b - дифенилетил) -5- (б-пиперидиноетил) -1,2,4-оксадиазол хидрохлорид. Синоними: Glibeksin, Glibexin, Prenoxdiazin хидрохлорид, Tibexin, Toparten, Varoxil. Бела или речиси бел кристален прав. Antitussive синтетичка дрога. Како antitussive активност приближно еднаква kodeinu- не ја намалува дишење. Тоа не предизвикува зависност. Таа има локален анестетик и спазмолитично активност. Во хроничен бронхитис означени анти-инфламаторен ефект. Се применува како antitussive хрема на горниот респираторен тракт, акутен и хроничен бронхитис, пневмонија, бронхијална астма, емфизема, и други. Може да се нанесува пред бронхоскопија бронхографија и (во комбинација со атропин). Доделете во возрасни и 0,1 g (1 таблета) 3 - 4 пати на ден во тешки случаи - 0,2 g на 3 - 4 пати на ден или кај деца според возраста - 0,025 - 0,05 g (1 / 4-1 / 2 таблети) 3 - 4 пати на ден. Во проголта без џвакање се спречи мукозна устата анестезија. На производот: 0,1 грама на апчиња во бело пакување од 20 парчиња.

Сподели на социјални мрежи:

Слични
Bitiodin (bithiodinum). 3- (1-metilpiperidiliden) ди- (2-тиенил) метан цитрат: Синоними: antupex,…Bitiodin (bithiodinum). 3- (1-metilpiperidiliden) ди- (2-тиенил) метан цитрат: Синоними: antupex,…
Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лековиГолема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови
Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лековиГолема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови
Bronholitin (broncholytin). Bronholitin (Бугарија) е комбиниран препарат којшто содржи glaucine.…Bronholitin (broncholytin). Bronholitin (Бугарија) е комбиниран препарат којшто содржи glaucine.…
Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лековиГолема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови
Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лековиГолема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови
Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лековиГолема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови
Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лековиГолема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови
Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лековиГолема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови
Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лековиГолема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови
» » » Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови