ma.GurusHealth.ru

Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови

IC Nevronet

URL
Голема медицинска енциклопедија IC NEVRONET. лекови

Aminopyrine (Amidopyrinum). 1-фенил-2,3-диметил-4-диметиламино-5-pyrazolone. Синоними: pyramidon, Alamidon, Amidazophen, Amidofebrin, Amidophen, Amidopyrazoline, Amidozon, Aminophenazonum, Aminophenazone, Aminopyrin, Anafebrine, Dimapyrin, Dipyrin, Novamidon, Pyramidonum, Pyrazon итн бели кристали или бел кристален прав, без мирис, вкус slabogorkogo .. Полека растворливи во вода (1:20), лесно растворлив во алкохол (1: 2). Решенијата (pH 7,0-7,8) стерилизирани на + 100 C за 30 мин. Таа има антипиретик, аналгетик и анти-инфламаторен ефект. Со фармаколошки својства Amidopyrine во близина на пламен retardants, но се повеќе тоа. Нанесува со главоболка, невралгија, артритис, сколиоза, trochaic, понекогаш во акутна зглобната ревматизам. Во врска со подобра толеранција како аналгетици често се користат аналгин и парацетамол (м.). А бројот на претходно се користи дозирани форми кои содржат aminopyrine, е исклучена од опсегот на лекови. Сепак, некои комбинација на лекови (таблети - види подолу). Во номенклатурата уште е зачуван. Применета aminopyrine внатре од 0,25 - 0,3 g од 3 - 4 пати на ден. Во акутен мозочен удар ревматизам одреди на 2 - 3 g на ден. Бебињата во зависност од возраста назначи 0,025 - 0,15 g прием. Во третманот на ревматизам е дозволено да се зголеми до дневна доза од 0.15 - 0.2 g по 1 година од животот (во 4 поделени дози). може да се забележи еден 0,5 g 1,5 g дневно amidopirinom Пролонгиран третман е потребно повремено да учат на крвта, бидејќи во некои случаи, потиснување на hemopoiesis (гранулоцитопенија и агранулоцитоза): Повисоки дози за возрасни внатре. Понекогаш има осип на кожата. Опишан изолирани случаи на анафилактички реакции. Amidopyrine излачува претежно во урината. Нејзините дефект производи (rubazonovaya киселина, итн) може да се даваат урина темно жолта или црвена. Производ Форми: Таблети poroshok- 0,25 g и таблети содржи 0.25 g amidopirina и кофеин-натриум бензоат 0,1 g на чување: Листа Б. Во темно место. таблети Novomigrofen (Tabulettae Novomigrophenum). Amidopirina содржи 0.2 g, 0,1 g на фенацетин, кофеин, 0.015 g лимонска киселина 0.015 g Таблети Piramein (Tabulettae Pyrameinum). Amidopirina 0,3 g, кофеин O 03 g. Таблети Pirafen (Tabulettae Pyraphenum). Amidopirina фенацетин и 0,25 g таблети Pirkofen (Tabulettae Pyrcophenum). Amidopirina фенацетин и 0,25 g кофеин 0.05 g Овие таблета се користи за главоболка, невралгија, треска sostoyaniyah- пропишана 1 таблета 2 - 3 пати на ден. таблети Amazol (Tabulettae Amazolum). Amidopirina 0,3 g, 0.02 dibasol се користи како аналгетик и вазодилататор хипертензија, мигрена. Доделете 1 таблета 2 - 3 пати на ден. Сите таблети се на листата Б. Таблети amidopirina butadiona и 0,25 g (Фенилбутазонот видите., Reopirin).

Сподели на социјални мрежи:

Слични
Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лековиГолема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови
Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лековиГолема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови
Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лековиГолема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови
Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лековиГолема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови
Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лековиГолема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови
Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лековиГолема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови
Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лековиГолема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови
Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лековиГолема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови
Aminopyrine (amidopyrinum). 1-фенил-2,3-диметил-4-диметиламино-5-pyrazolone. Синоними: pyramidon,…Aminopyrine (amidopyrinum). 1-фенил-2,3-диметил-4-диметиламино-5-pyrazolone. Синоними: pyramidon,…
Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лековиГолема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови
» » » Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови