ma.GurusHealth.ru

Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови

IC Nevronet

URL
Голема медицинска енциклопедија IC NEVRONET. лекови

Напроксен (Naproxenum). 2- (6-метокси-2-нафтил) пропионска киселина. Исто така на располагање како натриумова сол. Синоними :. Naliksan, Naprosyn, Noritiks, Anaprox, Apranax, Artagen, Flanax, Floginas, Inaprol, Methoxypropriocin, Nalixan, Nalyxan, Naprosine, Naprosyn, Naxen, Noritix, Proxen, Xenar итн Анти-воспалителни, аналгетик и антипиретик ефект. Во споредба со ortofenom поседуваат силна антиинфламаторни помалку, но повеќе се изговара аналгетик активност. Таа има повеќе влијание од други анти-инфламаторни лекови, во врска со која се зема 2 пати на ден. Дневните дози на напроксен надмине, сепак, ortofena доза. Индикации за употреба се исти како и за ortofena. Доделете внатре пилула од 0.5 - 0.75 g на ден (во 2 поделени дози, наутро и навечер). На дрога е генерално добро се поднесува. Може да има металоиди, епигастрична болка, главоболка, потење, алергиски реакции на кожата. Лекот не треба да се дава на бремени жени, деца под 16-годишна возраст, жените за време на лактација, лицата кои страдаат од чир на желудникот и дуоденален улкус, пациенти кои биле подложени на гастроинтестинално крварење, страдаат од срцева слабост, болест на црниот дроб, со тенденции на алергиски реакции. На производот: апчиња за 0,25 грама во пакет од 30 парчиња. Начин на чување: Листа Б. Во темно место.

Сподели на социјални мрежи:

Слични
Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лековиГолема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови
Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лековиГолема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови
Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лековиГолема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови
Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лековиГолема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови
Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лековиГолема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови
Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лековиГолема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови
Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лековиГолема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови
Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лековиГолема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови
Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лековиГолема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови
Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лековиГолема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови
» » » Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови