ma.GurusHealth.ru

Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови

IC Nevronet

Cодржина

URL
Голема медицинска енциклопедија IC NEVRONET. лекови


Salicylamide (Salicylamidum). Салицилна киселина амид. Синоними: Algamon, Salamide, Saliamid, Salopur, Urtosal итн бел кристален прав .. Растворлив во алкохол, многу малку растворлив во вода. Според хемиската структура и влијание врз телото во близина на други салицилати на. Во споредба со ацетилсалицилна киселина е поотпорен на ацетилсалицилна киселина во телото е лесно хидролизираат со пуштањето на салицилна киселина, salicylamide толку тешко хидролизирани и значителни количини се излачува непроменет. Во некои случаи, salicylamide подобро се толерира од други salitsilaty- помалку веројатно да предизвика диспепсија. Индикации за употреба се исти како и за натриум салицилат и ацетилсалицилна киселина. Доделете внатре како аналгетик и антипиретик агент од 0,25 - 0,5 g на 2 - 3 пати на ден. Кога се администрира ревматизам, почнувајќи со 0,5 g од 3 - 4 пати на ден, проследено со 1 g од 3 -4 пати дневно, во иднина, во зависност од подносливост и сериозноста на процесот - до 1 g од 6 - 8 пати на ден. Деца со акутни напади на ревматизам salicylamide се проценува 0,4-0,5 g на 1 година од животот дневно. Во примената на лекот може да се доживее гадење, вртоглавица и понекогаш болка во стомакот. За да се намали лекови несакани ефекти треба да се земе по еден оброк, пијат многу течности (види., Ацетилсалицилна киселина). Начинот на издавање: прав и таблети до 0,25 и 0,5 g на чување: во добро затворен сад, заштитен од светлина.

Сподели на социјални мрежи:

Слични
Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лековиГолема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови
Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лековиГолема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови
Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лековиГолема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови
Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лековиГолема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови
Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лековиГолема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови
Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лековиГолема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови
Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лековиГолема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови
Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лековиГолема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови
Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лековиГолема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови
Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лековиГолема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови
» » » Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови