ma.GurusHealth.ru

Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови

IC Nevronet

URL
Голема медицинска енциклопедија IC NEVRONET. лекови

Етилморфин хидрохлорид (Aethylmorphini hydrochloridum). Се добива со semisynthesis од морфиум. Синоними: dionin, Ethylmorphini hydrochloridum, етилморфин хидрохлорид, Aethylmorphin, Aethylmorphinum hydrochloricum, Codethyline, Diolan, Dioninum, Ethylmorphin. бел кристален прав, без мирис и горчлив вкус. Растворлив во вода (1:12) и етанол (1:25). Како општо ефект врз телото слично на кодеин. Администрира орално за смирување кашлица во хроничен бронхитис, пулмонарна туберкулоза, и така натаму. G., Како и аналгетик. Возрасни доза од 0,01-0,03 g на прием. Деца над 2 години назначи 0,001 - 0.0075 g на прием, во зависност од возраста. Етилморфин хидрохлорид е, исто така, понекогаш се користи во офталмолошка практика. Кога се дава во конјунктивалното ќесе на решенија дрога да предизвика црвенило со анестезија и последователните привремено едем konyunktivy- подготовка смирувачки ефект на око кога кератитис, корнеална инфилтрати, иритис и други болести на очите. Се користи во офталмолошките пракса во форма на капки и масти. Почнувајќи со дестинацијата 1 - 2% решенија или масти, тогаш концентрацијата на растворот постепено се зголемува до 6 - 8 - 10%. Кога се препишува решенија во концентрации над 8% треба да биде извичник, што укажува на точноста на определени концентрација. Повисоки дози за возрасни во: еден 0.03 g дневно 0,1 g на производство: прав и таблети од 0.01 и 0.015 g на чување: Листа А. ukuporennyh банки портокал стакло таблети - во темно место (види., исто така, кодеин услови на чување).

Сподели на социјални мрежи:

Слични
Еметин хидрохлорид (emetini hydrochloridum) синоним: emetinum hydrochloridum. Еметин дихидрохлорид…Еметин хидрохлорид (emetini hydrochloridum) синоним: emetinum hydrochloridum. Еметин дихидрохлорид…
Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лековиГолема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови
Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лековиГолема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови
Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лековиГолема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови
Етилморфин хидрохлорид (aethylmorphini hydrochloridum). Се добива со semisynthesis од морфиум.…Етилморфин хидрохлорид (aethylmorphini hydrochloridum). Се добива со semisynthesis од морфиум.…
Кодеин фосфат (codeini phosphas). Синоними: codeinum phosphoricum, кодеин фосфат. Бел кристален…Кодеин фосфат (codeini phosphas). Синоними: codeinum phosphoricum, кодеин фосфат. Бел кристален…
До неодамна, главниот antitussive лекови се naroticheskie аналгетици кодеин и други stroeiyu блиску…До неодамна, главниот antitussive лекови се naroticheskie аналгетици кодеин и други stroeiyu блиску…
Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лековиГолема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови
Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лековиГолема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови
Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лековиГолема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови
» » » Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови