ma.GurusHealth.ru

Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови

IC Nevronet

URL
Голема медицинска енциклопедија IC NEVRONET. лекови

Madopar (Madopar). Madopar е комбиниран препарат кој содржи L-DOPA на слична акција со карбидон распаѓање инхибитор на L-DOPA во крвта и периферните органи - benserazide. Benserazide или serazid - е N - (DL-seryl) -N - (2,3,4-trioksibenzil) хидразин (хидрохлорид). Madopar достапна во капсули кои содржат, соодветно, 50 mg леводопа со benserazide 12.5 mg (62,5 Madopar) - 100 mg на леводопа и 25 mg benserazide (madopar-125) и 200 mg на леводопа со benserazide 50 mg (madopar-250). Индикации за употреба се исти како и за Nacoma. Започне добивањето на третман со 1 капсула madopara-125 3 пати на ден за една недела. Потоа, во интервали од една недела, да се зголеми на доза од 1 капсула до оптимална ефект. Терапевтски доза е обично 4 - 8 капсули (10 капсули madopara редок-125) на ден (во 3 - 4 поделени дози). Ако дневната доза надминува 5 капсули madopara-125, може да се примени madopar-250 од соодветните пресметка. Просечната доза за терапија на одржување е обично 1 капсула madopara-250 3 пати на ден. Капсула-62.5 madopara наменети за поточно прилагодување на дозата, каде што е потребно, намалување на дозата или доза на распределбата на madopara-125 на 2 дози. Можни несакани дејства, мерки на претпазливост и контраиндикации, како што се при аплицирање Nacoma.

Сподели на социјални мрежи:

Слични
Паркинсонизам хронична болест предизвикана од повреда на катехоламините метаболизмот во базалните…Паркинсонизам хронична болест предизвикана од повреда на катехоламините метаболизмот во базалните…
Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лековиГолема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови
Во книгата "Клиничка фармакологија и фармакотерапија" Поглавје 21 lekarstennye агенси кои…Во книгата "Клиничка фармакологија и фармакотерапија" Поглавје 21 lekarstennye агенси кои…
Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лековиГолема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови
Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лековиГолема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови
Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лековиГолема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови
Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лековиГолема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови
Konferon (sonferon) *. Капсули кои содржат 250 mg на железо сулфат (ii) (одговара на 50 mg на…Konferon (sonferon) *. Капсули кои содржат 250 mg на железо сулфат (ii) (одговара на 50 mg на…
Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лековиГолема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови
Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лековиГолема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови
» » » Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови