ma.GurusHealth.ru

Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови

IC Nevronet

URL
Голема медицинска енциклопедија IC NEVRONET. лекови

Omnopon (Omnoponum). Opiya- алкалоиди hydrochlorides мешавина содржи 48 - 50% од морфин и 32 - 35% од други алкалоиди. Прав од крем до кафеаво-жолта боја. Растворлив во вода (1:15), тоа е растворлив во алкохол (01:50). Воден раствор под агитација силно пени. Сличен производ произведен во странство под наслов: Dormopon, Opialum, Pantopon, Papaveratum, Sompon. omnopona раствори содржат 1 ml од 1% раствор (и, соодветно, во 1 ml од 2% раствор): 6.7 mg на морфин хидрохлорид (13,4 mg), narcotine 2,7 mg (5.4 mg) папаверин хидрохлорид 0.36 mg (0.72 mg), 0.72 mg на кодеин (1,44 mg), 0.05 mg на thebaine (0,1 mg) - 2.5 pH на решенија - 3.5. Индикации се исти како и за морфинот. Доделување внатре или под кожата. Omnopon понекогаш подобро се толерира од морфиум, со помала веројатност да предизвика развој на мазните мускулни спазми. Доделете omnopon возрасни доза од 0.01 до 0.02 g на приемници под кожата се возрасни и 1 ml од 1% или 2% раствор. Деца над 2 години назначи 0.001 0.0075 g omnopona на прием, во зависност од возраста. Повисоки дози за возрасни (или навнатре под кожата): еден 0.03 g, 0,1 g дневно во примена на omnopona може да се развие habituation и зависност. Индикации се исти како и за морфинот. Форми на производот: poroshok- 1% и 2% решенија во 1 ml ампули. Начин на чување: Листа А. Во добро затворен сад, заштитен од светло ампули - во темно место. Во согласност со правилата за чување на дроги.

Сподели на социјални мрежи:

Слични
Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лековиГолема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови
Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лековиГолема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови
Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лековиГолема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови
Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лековиГолема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови
Опијати и опиоиди за олеснување на болка во постоперативен периодОпијати и опиоиди за олеснување на болка во постоперативен период
Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лековиГолема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови
Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лековиГолема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови
Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лековиГолема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови
Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лековиГолема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови
Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лековиГолема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови
» » » Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови