ma.GurusHealth.ru

Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови

IC Nevronet

URL
Голема медицинска енциклопедија IC NEVRONET. лекови

Saparal (Sararalum). На износот на амониумови соли на бази на triterpene гликозиди (aralosides) добиена од корените aralia. Аморфни прав нанос крем или крем-боја без мирис. Хигроскопна, лесно растворливи во вода. Се користи како тоник во астенични, asteno депресивни состојби, неврастенија, хипотензија, како и за превенција и третман на ментална и физичка исцрпеност. Во внатрешноста после јадење од 0.05 g (1 таблета) 2 - 3 пати на ден (по можност во утринските часови и попладне). Во текот на третманот од 15 - 30 дена. По јануари 2-недела пауза врши повтори курсеви на третманот, доделување на подготовка од 0,05 - 0,1 g на ден за 10 - 15 дена. За профилактички цели назначи 0,05 - 0,1 g на ден. На дрога е контраиндициран кај епилепсија, хиперкинеза, хипертензија, зголемен ексцитабилност. Тоа не е препорачливо да се земе дрога во вечерните часови (за да се избегне спиење во текот на ноќта). На производот: апчиња за 0,05 грама во пакет од 50 парчиња. Начин на чување: Листа Б. Во светлината заштитени стаклени шишенца во ладно, суво и темно место.

Сподели на социјални мрежи:

Слични
Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лековиГолема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови
Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лековиГолема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови
Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лековиГолема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови
Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лековиГолема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови
Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лековиГолема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови
Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лековиГолема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови
Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лековиГолема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови
Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лековиГолема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови
Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лековиГолема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови
Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лековиГолема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови
» » » Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови