ma.GurusHealth.ru

Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови

IC Nevronet

URL
Голема медицинска енциклопедија IC NEVRONET. лекови

Sulfokamfokain 10% за инјектирање (Sulfocamphocainum 10% про injectioibus). Комплекс соединение sulfokamfornoy киселина и база новокаина растворлив во вода и се примени како 10% раствор за парентерална администрација. Безбоен или малку жолтеникава транспарентна течност-pH 4,2-5,8. Стерилизирани на + 100 C за 30 мин. За подготовка на блиску до камфор, но поради растворливоста во вода се апсорбира брзо по поткожно и интрамускулна администрација, не предизвикува инфилтрации (и oleom) може да се администрира интравенски. Се користи за превенција и третман на срцева и респираторна инсуфициенција, инфективни заболувања, кардиоген шок, итн е воведен под кожата, интрамускулна или интравенска инјекција од 2 ml, евентуално 2 -. 3 пати на ден. Во акутни случаи интравенски (болус или бавно инфузија). Во хронична респираторна и срцева слабост се користи интрамускуларно или субкутано (како што се бара за 20 - 30 дена). Максималната дневна доза од 12 ml (возрасни). На дрога е контраиндициран во свој начин на размислување да новокаина. мора да се внимава кога се дава лек кај пациентите со низок крвен притисок, поради можноста од хипотензија акција на новокаина. На производот: 10% раствор во 2 ml ампули во пакет од 10 или 100 ампули. Начин на чување: во темно место. Rp:. Sulfocamphocaini 10% 2 ml D.t.d. N.10 во ampull. S. Со 2 ml субкутано 2 - 3 пати на ден

Сподели на социјални мрежи:

Слични
Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лековиГолема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови
Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лековиГолема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови
Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лековиГолема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови
Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лековиГолема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови
Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лековиГолема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови
Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лековиГолема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови
Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лековиГолема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови
Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лековиГолема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови
Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лековиГолема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови
Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лековиГолема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови
» » » Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови