ma.gurushealth.ru

Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови

IC Nevronet

URL
Голема медицинска енциклопедија IC NEVRONET. лекови

Corvalolum (Corvalolum). Комбиниран препарат кој содржи етил a - bromizovalerianovoy киселина околу 2%, 1,82% фенобарбитал, натриум хидроксид (за превод во растворливи фенобарбитал фенобарбитал натриум) околу 3%, масло од пеперминт 0.14%, на мешавина од етил алкохол и 96% дестилирана вода до 100%. Безбоен транспарентна течност со специфичен мирис. Според составот и работата е сличен на странски дрога valokordin (м.). Дел од korvalola етил а-bromizovalerianovoy киселина е седатив и antispasmodic дејствување како екстракти valeriany- во високи дози, исто така, има мала седативно дејство. Фенобарбитал натриум во дози од кои влегуваат во телото на рецепција korvalola во вообичаените дози (20 капки содржи околу 0.0075 g = 7.5 mg фенобарбитал), има благ седатив и vasodilating активност без значително soporific ефект. Пеперминт масло има vasodilating и спазмолитично ефект. Corvalol се користи во неврози со зголемена раздразливост, благо изразени спазам на коронарните крвни садови, тахикардија, bessonnitse- во раните фази на хипертензија, цревни грчеви. Доделете внатре (пред јадење) за 15 - 30 капки од 2 - 3 пати на ден-тахикардија и vasospasms единечна доза може да се зголеми до 40 - 50 капки. Corvalol perenositsya- добро, дури и по обично не се почитуваат продолжената употреба на дрога несакани ефекти. Во некои случаи, дневната поспаност може да се забележи и лесно golovokruzhenie- помали дози овие ефекти. На производот: во ампули-droppers портокал стакло од 15 мл. Начин на чување: Листа Б. Во темна ладно место (не повисока од + 15 ° C) Rp. Corvaloli 15 ml D.S. 15-30 капки 2-3 пати на ден

Сподели на социјални мрежи:

Слични
Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лековиГолема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови
Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лековиГолема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови
Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лековиГолема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови
Пеперминт листови (fo1ia menthae rireritae). Набрани листови на цветни фаза одгледува трајни нане…Пеперминт листови (fo1ia menthae rireritae). Набрани листови на цветни фаза одгледува трајни нане…
Фенобарбитал (phenobaritalum). 5-етил-5-fenilbarbiturovaya киселина. Синоними: луминални, adonal,…Фенобарбитал (phenobaritalum). 5-етил-5-fenilbarbiturovaya киселина. Синоними: луминални, adonal,…
Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лековиГолема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови
Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лековиГолема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови
Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лековиГолема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови
Hlorakon (chloraconum). Бензиламид b-chloropropionic киселина, или N-бензил-b-hlorpropionamid.…Hlorakon (chloraconum). Бензиламид b-chloropropionic киселина, или N-бензил-b-hlorpropionamid.…
Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лековиГолема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови
» » » Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови