ma.GurusHealth.ru

Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови

IC Nevronet

URL
Голема медицинска енциклопедија IC NEVRONET. лекови

Trioxazine (Trioxazin). 4- (3,4,5-trimethoxybenzoyl) морфолин или N- (3,4,5-trimethoxybenzoyl) -тетрахидро-1,4-оксазин. Синоними: trimetozine, Sedoxazin, Trimetozinum, Trimetozine. Таа има умерено смирувачко дејство, во комбинација со активирање, некои зголемување на расположението без поспаност и интелектуална ретардација. Таа го оневозможува црно-бело и polisinapticheskie рефлекси, и затоа не треба miorelaksiruyuschego акција. Нанесува со невротични нарушувања, кои се случуваат со доминација hyposthenic манифестации (слабост, апатија, летаргија). Лекот се дава орално (по оброк) е обично 0,3 g (1 таблета), 2 пати дневно. Кога светлината невротични состојби дневна доза може да биде 0,6-0,9 g (1 таблета 2 - 3 пати на ден), и кога се изразува симптомите се зголеми дозата во 3 - 4 дена до 1,2 - 1,8 g дневно (само 4 - 6 tabletok- во некои случаи, дозата може да се зголеми до 10 таблети на ден). Бебињата се администрира во пониски дози според возраста од 1 / 4- 1/2 таблета од 1 до 3 - 5 пати на ден). Trioxazine генерално добро се поднесува и може да се користи во болнички и амбулантски поставувања. Кога примате релативно големи дози може да се доживее слабост, летаргија, блага мачнина, поспаност, а во некои случаи на алергиски реакции, диспепсија, сува уста и грло. Понекогаш постои растечка вознемиреност, напнатост, страв. Со продолжена употреба trioksazina (како и другите лекови за смирување), може да се развие ментална зависност. На производот: апчиња за 0,3 g во пакет од 20 парчиња. Начин на чување: Листа Б.

Сподели на социјални мрежи:

Слични
Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лековиГолема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови
Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лековиГолема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови
Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лековиГолема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови
Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лековиГолема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови
Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лековиГолема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови
Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лековиГолема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови
Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лековиГолема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови
Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лековиГолема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови
Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лековиГолема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови
Trioxazine (trioxazin). 4- (3,4,5-trimethoxybenzoyl) морфолин, или N- (3,4,5-trimethoxybenzoyl)…Trioxazine (trioxazin). 4- (3,4,5-trimethoxybenzoyl) морфолин, или N- (3,4,5-trimethoxybenzoyl)…
» » » Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови