ma.GurusHealth.ru

Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови

IC Nevronet

URL
Голема медицинска енциклопедија IC NEVRONET. лекови

NOZEPAM (Nozepamum). На 7-хлоро-2,3-дихидро-3-хидрокси-5-фенил-1H-1,4-6enzodiazepin-2-он. Синоними :. Tazepam, Adumbran, оксазепам, Oxazepamum, Praxiten, Psicopax, Rondar, Serax, Serenal, Tazepam итн Според структурата и фармаколошки својства слични на хлордиазепоксид и диазепам, но има помалку драматичен ефект од диазепам. Nozepam нешто помалку токсични, тоа miorelaksantny ефект е помалку изразена, слаби антиконвулзивни својства. Во некои случаи, подобро се толерира од дијазепам и хлордиазепоксид. Применуваат со неврози, психопатија, и psihopatopodobnyh државата, како и нарушувања на спиењето и конвулзивни држави. Доделување внатре (без оглед на оброк) во форма на таблета. На почетна доза за возрасни од 0.005 - 0.01 g на (5 - 10 mg) - значи единечна доза за возрасни 0,02-0,03 g (20 - 30 mg). Дневната доза е 0,03-0,09 g (30 - 90 mg). Употребата на подготовка во големи дози може да се следи од страна на поспаност, слабост на мускулите, апатија, тетеравејќи при одење. Покрај тоа, можно алергиски реакции и диспептични симптоми. Во такви случаи, се намали дозата или да го откажете дрога. Контраиндикации и мерки на претпазливост се исти како и во третманот на хлордиазепоксид. На производот: апчиња за 0,01 грама во пакет од 50 парчиња. Начин на чување: Листа Б. Во темно место.

Сподели на социјални мрежи:

Слични
Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лековиГолема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови
Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лековиГолема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови
Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лековиГолема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови
Nozepam (nozepamum). 7-хлоро-2,3-дихидро-3-хидрокси-5-фенил-1H-1,4-6enzodiazepin-2-он. Синоними:…Nozepam (nozepamum). 7-хлоро-2,3-дихидро-3-хидрокси-5-фенил-1H-1,4-6enzodiazepin-2-он. Синоними:…
Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лековиГолема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови
Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лековиГолема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови
Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лековиГолема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови
Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лековиГолема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови
Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лековиГолема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови
Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лековиГолема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови
» » » Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови