ma.GurusHealth.ru

Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови

IC Nevronet

URL
Голема медицинска енциклопедија IC NEVRONET. лекови

ZHEKTOFER (Jectofer) Синоним: Ektofer. подготовка железо за интрамускулна инјекција. 1 се состои од една ампула (2 мл) zhelezosorbitny комплекс со раствор декстрин цитрат (0.1 g sootetstvuet железен). Индикации: заеднички железо (железо дефицитна анемија, малапсорпција на железо во цревата). Vkutrimyshechno администрира по стапка од 1,5 mg на железо по 1 кг телесна тежина - ezhenevno или секој втор ден. Максималната дневна доза е 2 ml (telaokolo во тежина од 70 kg). Можни несакани ефекти: болка и привремена промена на бојата на кожата по инјекцијата, метален вкус во устата, повраќање, вртоглавица, црвенило на лицето на. Можеби боење на кафена боја на кожата. Контраиндикации: види Ferkoven, Ferbitol .. На производот: во 2 ml ампули.

Сподели на социјални мрежи:

Слични
Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лековиГолема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови
Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лековиГолема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови
Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лековиГолема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови
Koamid (soamidum). Dihlornikotinamid-кобалт. Прашокот е светло виолетова боја, горчлив вкус, без…Koamid (soamidum). Dihlornikotinamid-кобалт. Прашокот е светло виолетова боја, горчлив вкус, без…
Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лековиГолема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови
Ferrum Лек (FERRUM лек) *. подготовка железо за интрамускулна и интравенска инјекција. Подготовката…Ferrum Лек (FERRUM лек) *. подготовка железо за интрамускулна и интравенска инјекција. Подготовката…
Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лековиГолема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови
Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лековиГолема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови
Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лековиГолема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови
Железо црна сулфат (ferrosi sulfas). Синоними:. Железо сулфат, железо сулфат, FERRUM sulfuricum…Железо црна сулфат (ferrosi sulfas). Синоними:. Железо сулфат, железо сулфат, FERRUM sulfuricum…
» » » Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови