ma.gurushealth.ru

Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови

IC Nevronet

URL
Голема медицинска енциклопедија IC NEVRONET. лекови

Горчина (Амара) - тоа preparagy билни soderzhaschieveschestva (гликозиди, итн), имаат силна горчлив вкус. Razdrazhayavkusovye рецептори на мукозните мембрани на устата и јазикот, тие предизвикуваат reflekornym од страна на зголемена секреција на гастричниот сок, зголемен апетит, подобрување на варењето. Доделување горчина во gipatsidnyh и хроничен атрофичен гастритис, анорексија поврзани со болести на нервниот систем, по perenesennyhoperativnyh интервенции, и така натаму. Д. Земете 2-3-4 пати на ден за 20-30 минути пред јадење со малку kolichestvomvody. Контраиндикации: зголемување на гастричната секреција, пептичен boleznzheludka и дуоденални улкуси и рефлукс езофагитис.

Сподели на социјални мрежи:

Слични
Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лековиГолема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови
Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лековиГолема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови
Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лековиГолема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови
Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лековиГолема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови
Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лековиГолема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови
Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лековиГолема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови
Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лековиГолема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови
Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лековиГолема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови
Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лековиГолема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови
Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лековиГолема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови
» » » Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови