ma.gurushealth.ru

Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови

IC Nevronet

URL
Голема медицинска енциклопедија IC NEVRONET. лекови

Под analeptic лекови (од грчкиот analeptikos -. Vosstanavlivayuy, зацврснато) значи група на лекови vozbuzhayuschih првенствено центри на продолжениот мозок - васкуларни dyatelnyy- и при високи дози тие може да го стимулира главата моторните области на мозокот и да предизвика напади. Во терапевтски дози, тие се користат obychnopri слабеење на васкуларниот тонус, респираторна депресија и општата акција stimuiruyuschego на телото од инфективни заболувања, posleperatsionnom период, итн Претходно, оваа група изолирани посебна подгрупа dyhatelnyhanaleptikov (lobeline, tsititon) обезбедување stimuliruyuee рефлекс ефект врз респираторниот центар. Во моментов, овие лекови imeyutogranichennoe апликација. Во analeptics група исто така вклучува и лекови (Bemegride) кои се специфични антагонисти на барбитурати и обезбедување на"анимира" Ефектот на труење со овие лекови.

Сподели на социјални мрежи:

Слични
Значи стимулирање на централниот нервен систем може да се подели во следниве главни групи: а)…Значи стимулирање на централниот нервен систем може да се подели во следниве главни групи: а)…
Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лековиГолема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови
Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лековиГолема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови
Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лековиГолема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови
Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лековиГолема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови
Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лековиГолема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови
Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лековиГолема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови
Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лековиГолема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови
Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лековиГолема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови
Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лековиГолема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови
» » » Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови