ma.gurushealth.ru

Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови

IC Nevronet

URL
Голема медицинска енциклопедија IC NEVRONET. лекови

Пентагастрин (Pentagastrinum). N-терт-бутилоксикарбонил-b-alanyl-L-tryptophyl-L-метионил-L-asparaginyl-Lfenilalanilamid (pentapeptide). Синоними: Acignost, Gastrodiagnost, пентагастрин, Peptavlon. Бела или бела со малку жолтеникава бел аморфни прав без мирис. Практично нерастворлив во вода, многу малку растворлив во алкохол. Тоа е синтетички аналог на хормонот на дигестивниот тракт - гастрин. Тој има способност да се во голема мера го стимулира лачењето на стомакот. Применува како стимулатор гастричната секреција за дијагностицирање на болести на желудникот (дефиницијата на киселина секреторен капацитет и функција на желудникот, види. Исто така, хистамин). Тоа се користи во форма на 0.025% раствор. Администрира под кожата на стапка од 6 g (0.006 mg) по 1 кг тежина на пациентот. По администрација на лекот е зголемена секреција по 5 - 10 минути, достигнувајќи максимум по 15 - 30 минути и трае 1 час или повеќе. Истражувањето на гастричниот сок обично се врши на секои 15 минути за 1 час или повеќе. Кога се дава подготовка може саливација, гадење, kratkovremennnoe умерено намалување на крвниот притисок, непријатност во стомачната празнина. пентагастрин апликација контраиндициран кај циркулаторна инсуфициенција II - III фаза, срцеви аритмии, тешка хипотензија. форма на производот: раствор во ампули содржи 0,5 mg (2 ml = 500 mg на дрога). Начин на чување: Листа Б. Во темно место на температура од 1-6 С.

Сподели на социјални мрежи:

Слични
Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лековиГолема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови
Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лековиГолема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови
Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лековиГолема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови
Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лековиГолема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови
Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лековиГолема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови
Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лековиГолема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови
Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лековиГолема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови
Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лековиГолема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови
Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лековиГолема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови
Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лековиГолема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови
» » » Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови