ma.GurusHealth.ru

Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови

IC Nevronet

URL
Голема медицинска енциклопедија IC NEVRONET. лекови

Chlorotrianisene (Shlortrianisenum). 1,1,2-Trianizil-2-chloroethylene. Синоними: Shlorotrianisen, Shlorotrisin, Shlortrianisoestrolum, Hormonisene, Merbentul, Metace, ТАСЕ и други Trianisoestrol бел кристален прав, без мирис .. Практично нерастворлив во вода, растворлив во алкохол тешко. Chlorotrianisene е синтетички подготовка има естрогенски активност. Тој е ефикасен кога се зема орално, ниска токсичност. Во споредба со други естрогенски синтетички дроги (hexestrol, диетилстилбестрол), подолго дејство. Главно се користи во третманот на пациенти со рак на простата. Доделување на внатрешноста на 0,012 g (= 12 mg 1 таблета) 2 - 3 пати на ден. Третман за долго време. Ако метастази се користат дополнително преднизолон: првите 3 дена дадена од страна на 0.012 g (12 mg) 3 пати на ден за 4 - 5 ден - на 0.012 g на 2 пати на ден, а потоа за 7 дена - 0.012 грама дневно и почнувајќи од 13 ден - 0,005 грама (5 mg) дневно за 40 дена. Овие курсеви се одржуваат на 1 - 2 пати годишно. Кога рак на дојка е доделен на 48 mg на ден (1 таблета 4 пати). Доделување само пациентите и кон крајот на постменопаузални пациенти со хистеректомија (поради можни хиперплазија на ендометриумот). Повисоки дози за возрасни внатре: еден 0,012 g, 0,048 g дневно chlorotrianisene генерално добро се поднесува. Тоа не предизвика гадење, повраќање, otekov- малку изразени feminizing ефекти (обично не се забележани гинекомастија) - понекогаш се појави оток и болка во градите брзо. форма на производот: таблети, кои содржат 0.012 g (12 mg) chlorotrianisene. Начин на чување: Листа Б. Во темно место.

Сподели на социјални мрежи:

Слични
Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лековиГолема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови
Chlorotrianisene (shlortrianisenum). 1,1,2-trianizil-2-chloroethylene. Синоними: shlorotrianisen,…Chlorotrianisene (shlortrianisenum). 1,1,2-trianizil-2-chloroethylene. Синоними: shlorotrianisen,…
Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лековиГолема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови
Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лековиГолема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови
Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лековиГолема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови
Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лековиГолема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови
Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лековиГолема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови
Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лековиГолема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови
Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лековиГолема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови
Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лековиГолема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови
» » » Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови