ma.GurusHealth.ru

Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови

IC Nevronet

URL
Голема медицинска енциклопедија IC NEVRONET. лекови

HLODITAN (Chloditanum). 1- (o-хлорофенил) -1- (p-хлорофенил) -2,2-дихлороетан. Синоними: Chlordithane, Lysodren, Mitothan, o, p-DDD. А бел кристален прав, без мирис. Практично нерастворлив во вода, растворлив во алкохол. На лек е инхибитор на надбубрежните кортекс функции: ја инхибира секрецијата на кортикостероиди, може да предизвика деструктивни промени, нормално и тумор ткиво на кората на надбубрежните жлезди. Користи во случај на неопходноста од потиснување на вишокот на секреција на глукокортикоид при хипофизата - Кушингов (во комбинација со операција или без неа) со иноперабилни тумори на кората на надбубрежните жлезди (corticosteroma), придружено со зголемена формирање на кортикостероиди, како и по хируршки kortikosterom отстранување на покачена гликокортикоиди нивоа во телото . Ppimenyayut и ppofilakticheskogo kortikosterom значи по отстранувањето, отсуството на видливи метастази и продолжување на високо ниво на гликокортикоиди во телото. Доделување на внатре, почнувајќи од 2 - 3 g на ден за првите 2 - 3 дена, а потоа по стапка од 0.1 g / kg на ден. На дневна доза дадено 3 дози на 15 - 20 минути по јадење. Третманот се врши под контрола на содржината на кортикостероиди во одредувањето на крв или уринарна е направен не помалку од 1 пат во 10 - 14 дена. Просечна разбира доза од 200 - 300 g По добивањето на секои 80 - 100 гр дозволено пауза 2 - 3 дена. Вкупната доза за текот и времетраењето на третманот, да се разјаснат во текот на третманот во зависност од ефикасноста и подносливоста на лекот. При примена hloditana гадење, губење на апетит, главоболка, поспаност. Доколку е потребно, да се намали дозата или да го откажете дрога. витамини препорачува да се подобри подносливоста. На производот: 0,5 грама на таблети во пакет од 100 парчиња. Начин на чување: на суво и темно место.

Сподели на социјални мрежи:

Слични
Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лековиГолема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови
Средно алдостеронизам. Gormonalnoaktivnye тумор на надбубрежната кортексСредно алдостеронизам. Gormonalnoaktivnye тумор на надбубрежната кортекс
Разграничување бенигни и zlokachestvennyeref = "des204.htm"> надбубрежната тумори со…Разграничување бенигни и zlokachestvennyeref = "des204.htm"> надбубрежната тумори со…
Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лековиГолема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови
Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лековиГолема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови
Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лековиГолема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови
Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лековиГолема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови
Ефект на хормонот за раст (GH) во стомакот. Вредноста за надбубрежните ACTHЕфект на хормонот за раст (GH) во стомакот. Вредноста за надбубрежните ACTH
Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лековиГолема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови
Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лековиГолема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови
» » » Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови