ma.gurushealth.ru

Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови

IC Nevronet

URL
Голема медицинска енциклопедија IC NEVRONET. лекови

PROLOTESTON (Rrolotestonum). Раствор од масло во мешавина од 2-a-метил-дихидротестостерон и естери: propionaldehyde (т.е. medrotestrona пропионат), најлон и enantovogo (во сооднос 1: 2: 4: 7). Транспарентен мрсна течност од светло жолта боја. Proloteston е продолжен дозирна форма medrotestrona- вклучување во формулацијата и најлон enantovogo естери medrotestrona обезбедува бавно апсорпција по интрамускулна администрација и ефикасноста по една инјекција приближно 15 дена. Индикации за употреба се исти како и за medrotestrona пропионат (напредна фаза на рак на дојка). Администрира со длабока интрамускулна инјекција од 0,35 - 0,7 g на (1 - 2 ml од 35% раствор), еден на секои 2 недели за долго време. Можни несакани ефекти и контраиндикации, како што се при аплицирање medrotestrona пропионат. Состав: 35% раствор на масло во ампули од 1 ml (0.35 g prolotestona 1 mL). Начин на чување: Листа Б. Во нормални услови.

Сподели на социјални мрежи:

Слични
Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лековиГолема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови
Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лековиГолема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови
Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лековиГолема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови
Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лековиГолема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови
Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лековиГолема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови
Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лековиГолема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови
Ferrum Лек (FERRUM лек) *. подготовка железо за интрамускулна и интравенска инјекција. Подготовката…Ferrum Лек (FERRUM лек) *. подготовка железо за интрамускулна и интравенска инјекција. Подготовката…
Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лековиГолема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови
Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лековиГолема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови
Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лековиГолема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови
» » » Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови