ma.GurusHealth.ru

Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови

IC Nevronet

URL
Голема медицинска енциклопедија IC NEVRONET. лекови

MIELOBROMOL (Myelobromolum). 1,6-дибромо-1,6-дидеокси-D-манитол. Синоними: Dibrommannit, Dibromomannitol, Mitobronitol, Mitobronitolum. бел кристален прав. Малку растворлив во вода. Во воден раствор постепено се хидролизираат. Како mielosanu има инхибиторен ефект врз миелоидна ткиво и се користи за лекување на хронична миелоидна леукемија. Според механизам на дејство се разликува од mielobromol mielosana, тоа е ефикасен во отпорност на mielosanu. Доделување внатрешноста на 0,25 g на ден, секој ден за 3 - 6 недели пред почетокот на клиничките знаци на подобрување. Со брзиот пад на бројот на леукоцитите дозата да се намали до 0,125 грама на ден. Кога бројот на леукоцити во периферната крв од најмалку 20 x 109 / l помине на терапија на одржување доза на 0,125-,25 g на 2-пати во 7 - 10 дена. Заглавие доза е обично од 6 - 7 од може да предизвика гадење, повраќање, дијареа. Најсериозните компликација на тромбоцитопенија. Кога бројот на тромбоцитите помалку од 100 x 109 / L мандатарот трансфузија. На почетокот на третманот mielobromolom, крвна слика 3 пати неделно. Лекот е контраиндициран кај хеморагична дијатеза. Вие не може да додели mielobromol истовремено со други антиканцер лекови и во комбинација со радиотерапија. На производот: апчиња за 0,25 грама во пакет од 100 парчиња. Начин на чување: Листа А. на ладно, суво место.

Сподели на социјални мрежи:

Слични
Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лековиГолема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови
Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лековиГолема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови
Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лековиГолема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови
Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лековиГолема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови
Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лековиГолема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови
Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лековиГолема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови
Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лековиГолема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови
Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лековиГолема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови
Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лековиГолема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови
Mielosan (myelosanum). Methylsulfonic бис-естер на бутандиол-1,4. Синоними: бусулфан, vusulphan,…Mielosan (myelosanum). Methylsulfonic бис-естер на бутандиол-1,4. Синоними: бусулфан, vusulphan,…
» » » Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови