ma.gurushealth.ru

Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови

IC Nevronet

URL
Голема медицинска енциклопедија IC NEVRONET. лекови

Резорцинол (Resorcinum). мета-dihydroxybenzene. Синоним: Resorcinolum. Бела или бела со жолтеникава или pinkish бел кристален прав со карактеристичен мирис. Тоа е многу лесно растворливи во вода (1: 1) и етанол (1: 1), растворлив во масни масла (1:20) и глицерин. Под влијание на светлината и прав резорцинол воздух постепено станува розова. Нанесува со кожни болести (егзема, себореа, чешање, габични заболувања) надворешно во форма на 2 - 5% воден и алкохолни раствори и масти 5-10-20%. На производот: прав. Начин на чување: добро затворени банки портокал stekla- види и од решението. fukortsin. R p:. Resorcini 1,0 Vaselini 10,0 M.f. ung. D.S. Rp маст. Сол. Resorcini 1% (2%) 100 ml D.S. Лосион за Rp:. Resorcini 0,1 Spiritus aethylici 95% 5 ml Aq. destill 15 ml M.D.S. Уво kapli- од 1 - 2 капки во Rp увото: Resorcini Ac.. salicylici аа 2,0 Spiritus aethylici 70% ad 100 ml M.D.S. Уво kapli- 1 до 2 капки во Rp увото. Resorcini Ac. Salicylici аа 1,5: Vaselini 30,0 M.f. ung. D.S. маст

Сподели на социјални мрежи:

Слични
Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лековиГолема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови
Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лековиГолема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови
Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лековиГолема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови
Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лековиГолема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови
Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лековиГолема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови
Резорцинол (resorcinum). Мета-dihydroxybenzene. Синоним: resorcinolumРезорцинол (resorcinum). Мета-dihydroxybenzene. Синоним: resorcinolum
Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лековиГолема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови
Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лековиГолема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови
Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лековиГолема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови
Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лековиГолема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови
» » » Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови