ma.GurusHealth.ru

Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови

IC Nevronet

URL
Голема медицинска енциклопедија IC NEVRONET. лекови

Натриум тетраборат (Natrii tetraboras). Синоними: боракс, натриум борат, Natrium biboricum, боракс, Natrium tetraboricum. Безбоен транспарентен, лесен vyvetrivayuschiesya кристали или бел кристален прав. Растворлив во вода (1:25 во ладна и 2: 1 во врела), глицерол, нерастворливи во алкохол. Водени раствори се соленкасти алкална вкус и алкали реакција. Се применува уста како антисептик плакнења за возрасни, подмачкување на кожата (со пелена осип, bedsores), Douching. Rp. Natrii tetraboratis Natrii hydrocarbonatis аа 20,0 ол. Menthae gtts. III M.f. pulv. D.S. 1 лажичка во чаша со топла вода (за испирање) Rp:. Natrii tetraboratis 2,5 Glycerini 5 ml Spiritus aethylici 95% ad 10 ml M.D.S. Надвор има е, исто така, раствор на натриум тетраборат во глицерин 20% (Solutio Natrii tetraboratis 20% во glycerino). Rp. Сол. Natrii tetraboratis 20% во glycerino 30 ml D.S. За подмачкување. Достапен во пакување од 30 g Таблети Bikarmint (Tabulettae ). Состав: натриум тетраборат и натриум хидроген карбонат 0,4 g натриум хлорид 0.2 g, 0.002 g на ментол, пеперминт масло О, 004 г бел таблети со карактеристичен мирис на пеперминт и ладење вкус. Користи како антисептик и анти-воспалителни агент за плакнење, се мие, инхалации во воспалителни процеси на горниот респираторен тракт. Растворете 1 - 2 таблети 1/2 чаша вода. На производот: апчиња во стаклени цевки за 10 парчиња.

Сподели на социјални мрежи:

Слични
Натриум нитрит (natrii nitris). Синоним: натриум nitrosum. Белите или бели со мала жолтеникава…Натриум нитрит (natrii nitris). Синоним: натриум nitrosum. Белите или бели со мала жолтеникава…
Натриум бромид (natrii bromidum). Синоними: Натриум bromatum, натриум бромид. Бела, кристален прав,…Натриум бромид (natrii bromidum). Синоними: Натриум bromatum, натриум бромид. Бела, кристален прав,…
Натриум бензоат (natrii benzoas). Шон: натриум benzoicum. На бел кристален прав слатко-солен вкусНатриум бензоат (natrii benzoas). Шон: натриум benzoicum. На бел кристален прав слатко-солен вкус
Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лековиГолема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови
Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лековиГолема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови
Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лековиГолема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови
Natriyausninat (natrii usninas). Usnic киселина натриумова сол. Синоним: натриум usninicumNatriyausninat (natrii usninas). Usnic киселина натриумова сол. Синоним: натриум usninicum
Otorinolyaringologiya-листа на рецептиOtorinolyaringologiya-листа на рецепти
Антимон-натриум тартарат (stibii et natrii tartras). Синоними: vinnosurmyannonatrievaya сол,…Антимон-натриум тартарат (stibii et natrii tartras). Синоними: vinnosurmyannonatrievaya сол,…
Калиум бромид (kalii bromidum). Синоними: калиум bromatum, калиум бромид. Безбојни или бели сјајни…Калиум бромид (kalii bromidum). Синоними: калиум bromatum, калиум бромид. Безбојни или бели сјајни…
» » » Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови