ma.GurusHealth.ru

Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови

IC Nevronet

URL
Голема медицинска енциклопедија IC NEVRONET. лекови

Мебендазол (Mebendazolum). 5-бензоил-2-метоксикарбониламино-бензимидазол. Синоними: Vermoxum, Antioh, Mebensole, Mebutar, Medosil, Multielmin, Nesamin, Nemasole, Ovitelmin, Rantelmin, Pluriverm, Sirben, Telmin, Vermirax, Vermoh, Vertex, Vormin итн жолто аморфна во прав, малку растворлив во вода .. Мебендазолот е високо ефикасен глисти. Дела на различни видови на црви, но се најефективни кога enterobioze и trihotsefaleze. Таа, исто така може да се користи во аскаријаза, ankilostomidoze, teniidoze и мешани инвазии. На дрога селективно влијае, цитоплазматски микротубули хелминти, хелминти инхибира апсорпцијата на гликоза и го инхибира формирањето на АТР во телото. Лекот е слабо се апсорбираат во цревата и е речиси целосно се излачува во измет (само во мали количини во урината). Доделување mebendazole внатре. Пред постот, специјални диети и употреба на лаксативи не е потребна. Кога enterobioze возрасни и адолесценти со земање на единечна доза од 0.1 g (1 таблета), 2 деца - 10 години - 25 - 50 mg. Кога третманот ре-инвазија се повторува на истата доза на 2 и 4 недели. Кога инфицирање на други хелминти или мешани инвазии одреди 0.1 g на 2 пати на ден за 3 дена. Кога teniidoze и strongiloidoze возрасни даде 0,1 g 2 - 3 пати на ден, деца - 0,1 g 2 пати на ден за 3 дена. При примената на mebendazole може да се доживее на алергиска реакција. Лекот е контраиндициран во текот на бременоста. На производот: 0,1 грама на таблети во пакет од 6 парчиња. Начин на чување: Листа Б.

Сподели на социјални мрежи:

Слични
Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лековиГолема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови
Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лековиГолема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови
Vermoxum аскаријаза, во третманот на Ascaris кај децатаVermoxum аскаријаза, во третманот на Ascaris кај децата
Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лековиГолема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови
Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лековиГолема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови
Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лековиГолема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови
Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лековиГолема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови
Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лековиГолема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови
Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лековиГолема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови
Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лековиГолема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови
» » » Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови