ma.GurusHealth.ru

Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови

IC Nevronet

URL
Голема медицинска енциклопедија IC NEVRONET. лекови

DIFEZIL (Diphezylum). N- (б-феноксиетил) -N, N-диметил-N- (2-хидрокси-3-ацетил-5-хлоробензил) амониум 3 - хидрокси-2-naphthoate. Светло жолта или светло жолта до зеленкаста прав, без мирис, горчлив вкус. Практично нерастворлив во вода, растворлив во алкохол тешко. хемиската структура е изведен naftamona. Се користат за лекување trihotsefaleze. Доделете внатре празен стомак (1/2 - 1 час пред јадење 3 пати на ден) за 5 дена во дневна доза за возрасни - 5 g, за деца 2,5 - 5 години - 2,5 - 3,0 g, 6 - 1o години - 3.5 - 4.0 грама, 11 - 15 години - 4.5. Според други шеми треба да биде difezil 2 или 1 прием (на гладно) во следниве дози: деца помлади од пет години - 2,5 g, 6 - 7 s - Ш g, 8 - 10 години - 4 g, 11 години и постарите возрасни лица и - 5, третман се врши за 5 последователни дена. За прашок difezila возбуда во шеќерен сируп или вода. не е потребна претходна подготовка (куќа лаксатив, исхрана). Кога индикации (присуство на whipworm јајца во измет), повтори третманот по 2 - 3 недели. При примената на difezila гадење, повраќање, зголемена столче поминува по повлекувањето на лекот. Лекот е контраиндициран кај сериозни прекршувања на функцијата на црниот дроб. На производот: прав. Hranenie- сува.

Сподели на социјални мрежи:

Слични
Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лековиГолема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови
Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лековиГолема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови
Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лековиГолема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови
Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лековиГолема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови
Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лековиГолема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови
Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лековиГолема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови
Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лековиГолема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови
Difezil (diphezylum). N- (б-феноксиетил) -N, N-диметил-N- (2-хидрокси-3-ацетил-5-хлоробензил)…Difezil (diphezylum). N- (б-феноксиетил) -N, N-диметил-N- (2-хидрокси-3-ацетил-5-хлоробензил)…
Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лековиГолема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови
Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лековиГолема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови
» » » Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови