ma.gurushealth.ru

Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови

IC Nevronet

URL
Голема медицинска енциклопедија IC NEVRONET. лекови

Aminoquinolyl (Aminochinolum). На 7-хлоро-2- (2-chlorostyryl) -4 - (4-диетиламино - 1 - methylbutylamino) - хинолин трифосфат. Аморфен жолта прав. Полека растворлив во вода, практично нерастворлив во алкохол. Ефикасно со некои протозоални инфекции и collagenosis. Применета за лекување на џардијаза, лупус еритематозус и кожна лајшманијаза, улцеративен колитис, за третирање и спречување на токсоплазмоза (види. Исто така Akrikhin, фуразолидон). Кога џардијазата дрога пропишана внатрешно циклуси за 5 дена со интервал помеѓу 4 - 7 дена. 2 е генерално се врши циклус, како и недостатокот на ефикасност - 3 циклус. Дрога во внатрешноста по 20 - 30 минути по јадење. Дозата за возрасни - 0.15 g на 2 - 3 пати на ден или дневна доза за деца под 1 година 0.025 g, од 1 година до 2 години - 0.05 g, од 2 до 4 години - 0,075 g, од 4 до 6 s - 0.1 g од 6 до 8 години - 0.15, од 8 до 12 години - 0.15 - 0.2 g, од 12 до 16 години - 0,25-0,3 дневна доза дадени во 3 прием февруари. Деца со оштетен вид чија тежина под соодветната возраст, дозата да се намали до 1/3. Во лупус еритематозус се внатре од 0,1 - 0.15 g (возрасни) 2 до 3 пати на ден. Со добра доза на толеранција може да се зголеми до 0,5 g на ден. На циклус на третман е 5 - 10 дена со 2 - 5 дена. По третманот, особено во пролет и лето, се препорачува да се даде профилактички половина рече дневна доза за 1 до 2 месеци. Кога лајшманиозата назначи 0,1-0,15 g од 3 пати на ден циклуси од 10 - 15 дена со 5 - 7 дена (обично 2 циклуси). За третман на акутни и хронични токсоплазмоза се земе 0.1 0.15 g од 3 пати на ден во комбинација со sulfadimezinom (2 g на ден кај деца и приемот 2 3 помалку - во согласност со возраста). Третман циклуси врши (2 - 3) во текот на 7 дена со интервал од 10 - 14 дена. За превенција на конгенитална токсоплазмоза бремена пропишани циклуси: 1 циклус - 9 - 14-та недела од бременоста, 2 циклус - 15 - 20 Јас nedelya- 3 циклус - 21 - 26 Ова 4-nedelya- циклус - 27 - 32th недела. Во првите 9 недели од бременоста aminoquinolyl контраиндицирана. Кога токсоплазмоза aminoquinolyl око е даден во исти дози во циклуси од 10 дена со пауза од 10 - 12 дена, само 3 - 4 циклуси. Во улцеративен колитис мандатор комплекс со други третмани на 0,3-0,45 g на ден (0.15 g на 2 - 3 пати) циклуси за 5 дена со 4 - 7 days- само 3 - 4 циклуси. Aminoquinolyl обично добро perenositsya- разлика quinacrine не предизвикува дамки на кожата. За некои пациенти може да почувствуваат гадење, главоболка, губење на appetita- кога е можно предозирање несоница, тинитус, општа слабост. Во овие случаи, намалување на дозата или привремено стопирање на лекот. Кога алергиски реакции на кожата, ја прекинат употребата на лекот. Во текот на третманот е да се следи функцијата на црниот дроб, бубрезите и крвната слика. Начинот на издавање: апчиња за 0,025 poroshok- и 0,05 грама во пакет од 10 парчиња. Начин на чување: Листа Б.

Сподели на социјални мрежи:

Слични
Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лековиГолема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови
Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лековиГолема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови
Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лековиГолема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови
Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лековиГолема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови
Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лековиГолема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови
Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лековиГолема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови
Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лековиГолема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови
Aminoquinolyl (aminochinolum). 7 hlor2- (2-chlorostyryl) 4 (4-диетиламино 1 methylbutylamino) -…Aminoquinolyl (aminochinolum). 7 hlor2- (2-chlorostyryl) 4 (4-диетиламино 1 methylbutylamino) -…
Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лековиГолема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови
Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лековиГолема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови
» » » Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови