ma.GurusHealth.ru

Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови

IC Nevronet

URL
Голема медицинска енциклопедија IC NEVRONET. лекови

Тинидазол (тинидазол). 1 - (2-Ethylsulphonylethyl) -2-метил-5 - nitroimidazole. Синоними :. Tinib, Tridazol, Fasizhin, Ametin, Fasigyn, Glongyn, Pletil, Tiniba, Tinidex, Tinogin, Tores, Tricanix, Tricolam, Triconidazol, Tridazol, Trinigyn итн структурата и акција слична на метронидазол. Применуваат со трихомонијаза кај жените и мажите, како и џардијаза и амебна дизентерија. За третман на трихомонијаза мажи и жени кои земаат таблети тинидазол внатрешноста на 0,5 g на еден од следниве режими: 1) единечна доза од 2 g-2) во иста доза од 0,5 g на секои 15 минути за еден час (4 примање) 3) 0.15 g на 2 пати на ден за една недела. Децата се изложени на стапката од 50 - 60 mg / kg. Кога џардијазата се администрира во доза од 2 g (4 таблети) еднаш на 40 - 5o мин после појадок и 0,3 грама дневно за 7 дена, и 6, со завртка се врши во текот на болеста - 7 kursov- на амебна дизентерија - 1, 5 g (3 таблети) 1 време дневно за 3 дена. Индикации се исти како и за метронидазол. На производот: таблети од 0,15 и 0,5 g на чување: Листа Б. Во суво и темно место.

Сподели на социјални мрежи:

Слични
Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лековиГолема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови
Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лековиГолема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови
Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лековиГолема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови
Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лековиГолема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови
Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лековиГолема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови
Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лековиГолема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови
Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лековиГолема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови
Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лековиГолема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови
Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лековиГолема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови
Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лековиГолема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови
» » » Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови