ma.GurusHealth.ru

Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови

IC Nevronet

URL
Голема медицинска енциклопедија IC NEVRONET. лекови

TEBROFEN (Tebrophenum). 3,5,3`, 5`- tetrabromo -2,4,2`, 4'-tetraoksidifenil. Бела со сиво-сина полкови кристален прав. Практично нерастворлив во вода, растворлив во алкохол. На дрога во експериментални услови неутрализира вируси. Во директен контакт со вирусот tebrofen има virucidal акција. Користи како маст за вирусни заболувања на окото (епидемија аденовирусен конјуктивитис и keratonyunktivit, кератитис предизвикани од херпес симплекс вирус, и херпес зостер), како и во кожни болести на вирусна или суспектна вирусна етиологија (едноставен и повторувачки херпес, херпес зостер, лихен планус, заразна мида et al.). Таа, исто така може да се користи за лекување на едноставен и рамни брадавици кај децата. офталмолошки практиката се користи како маст од 0,5% (маст врз основа на вазелин - од крем за да се жолта). Кога кератоконјуктивитис аденовирусен и други вирусни заболувања на окото, со маргина на капакот се постават O, 5% маст 3 - 4 пати на ден за 2 - 4 недели. 2% или 5% маст се користи за третман на кожни лезии. Кога херпес симплекс и зостер, подмачкани со 2% маст под влијание на кожата 3 - 4 пати на ден за 3 - 7 дена или повеќе, псоријаза и лихен планус - 2% или 5% маст 2 пати на ден, или се применуваат пакети на маст истиот концентрации 1 на ден за 3 - 4 недели (и доколку е потребно, повеќе). Отстранување рамен и едноставен брадавици и molluscum contagiosum, прво триење 3 - 5% салицилна маст, а потоа повторно да енергично - 5% tebrofenovuyu маст. Маста се нанесува најмалку 2 недели. Понекогаш има преодно гори. форма на производот: 0,5% маст 10 g (офталмолошка практика) - 2% и 5% масти од страна на 30 g (за дерматолошки практики) во алуминиумски туби или тегли во 30 g од портокал стакло. Начин на чување: на суво и темно место на температура не повисока од +20 C.

Сподели на социјални мрежи:

Слични
Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лековиГолема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови
Херпетичен кератитисХерпетичен кератитис
Oxoline (oxolinum). 1,2,3,4-tetraoxo-1,2,3,4-тетрахидро-нафтален дихидрат. Бела или бела со сина…Oxoline (oxolinum). 1,2,3,4-tetraoxo-1,2,3,4-тетрахидро-нафтален дихидрат. Бела или бела со сина…
Предизвикана сулфур (сулфур praecipitatum). Минута аморфен бледо жолта прав без мирис. Практично…Предизвикана сулфур (сулфур praecipitatum). Минута аморфен бледо жолта прав без мирис. Практично…
Gossypol (gossypolum). 2,2`-ди (1,6,7-трихидрокси-s-метил-5-изопропил-8-naphthaldehyde).…Gossypol (gossypolum). 2,2`-ди (1,6,7-трихидрокси-s-метил-5-изопропил-8-naphthaldehyde).…
Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лековиГолема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови
Alpizarin (alpisarinum). фабрика за подготовка, има антивирусно дејство. Излегувај од трева kopeck…Alpizarin (alpisarinum). фабрика за подготовка, има антивирусно дејство. Излегувај од трева kopeck…
Florenal (florenalum). Бисулфит Соединението 2-fluorenonilglioksalya. Жолта или зеленикаво-жолта…Florenal (florenalum). Бисулфит Соединението 2-fluorenonilglioksalya. Жолта или зеленикаво-жолта…
Затворач (затворач) прочистен a-интерферон добиени од Број на крв (со течна храна биосинтетско…Затворач (затворач) прочистен a-интерферон добиени од Број на крв (со течна храна биосинтетско…
Bonafton (vonaphtonum). 6-бромо-1,2-naphthoquinone. Црвеникаво-портокал кристален правBonafton (vonaphtonum). 6-бромо-1,2-naphthoquinone. Црвеникаво-портокал кристален прав
» » » Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови