ma.GurusHealth.ru

Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови

IC Nevronet

URL
Голема медицинска енциклопедија IC NEVRONET. лекови

METISAZON (Methisazonum). N-thiosemicarbazone metilizatina. Синоними: Kemoviran, Marboran, Metisazon, Metisazonum, Viruzona. Меки портокалово-жолта кристален прав, без мирис. Практично нерастворлив во вода, алкохол. Лекот го спречува размножување на вирусот главни групи: превентивни поседува активност против вирусот на вариола и го олеснува поствакцинален компликации одложува ширење на кожен процес промовира побрзо сушење effloratsy. Постојат metisazona ефикасноста во лекувањето на рекурентен генитален херпес и херпес зостер. Доделете внатре (таблети) на ден по 1 - 1.5 2 часа после јадење еднаш на ден 4 - 6 дена. Единечна доза за возрасни, 0,6 g (1,2 g на ден). Деца под 14 години - по стапка од 0,01 g / kg за да добијат 2 пати на ден. Лекот може, исто така, да бидат земени во форма на суспензија од 10%: возрасни - 1 лажица, деца - 1/4 - 1/3 лажичка 2 пати на ден (наутро и навечер). Пред дрога во некои случаи може да се доживее гадење, повраќање, вртоглавица (особено во состојба на гладување) - ако дозата се намалува на половина изразени несакани настани. Контраиндикации: тешка болест на црниот дроб и бубрезите на гастроинтестиналниот тракт (чир на желудникот, хроничен гастритис во акутна фаза, итн). Тоа е забрането за време на третманот да се направи алкохолни пијалоци. На производот: 0,2 грама на апчиња во банките портокал стакло за 25 парчиња. Начин на чување: во темно место.

Сподели на социјални мрежи:

Слични
Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лековиГолема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови
Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лековиГолема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови
Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лековиГолема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови
Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лековиГолема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови
Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лековиГолема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови
Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лековиГолема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови
Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лековиГолема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови
Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лековиГолема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови
Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лековиГолема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови
Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лековиГолема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови
» » » Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови