ma.GurusHealth.ru

Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови

IC Nevronet

URL
Голема медицинска енциклопедија IC NEVRONET. лекови

Oxoline (Oxolinum). 1,2,3,4-tetrahydroxy-1,2,3,4-тетрахидро-нафтален дихидрат. Бела или бела со сина полкови кристален прав. Лесно растворлив во вода. Воден раствор се нестабилни во алкална средина брзо потемни. Тој ја поседува virucidal активност на ефективни вирусни болести на очите, кожата, вирусни rinitah- има профилактична цел на грип. За спречување на грип користење на 0,25% маст oxoline. Во текот на подигнување и појава максимална грип (обично за 25 дена), или во контакт со грип пациенти, за спречување на грип индивидуални, со користење на 0,25% маст на чиј дневен 2 пати на ден (наутро и навечер) подмачкува носната мукоза. За третман на аденовирус кератоконјуктивитис одреди свежо подготвен (период на складирање не повеќе од еден ден во фрижидер на 4 ° C) 0.2% воден раствор. Вграден во конјунктивалното ќесе 2 капки 5-6 пати на ден. Во текот на ноќта, стои зад засекогаш 0,25% oxolinic маст. Третманот може да се врши со поставување на 0,25% oxolinic маст 3 пати на ден. Во вирусна кератитис со голема изрази на корнеална погребан во првите 3-4 дена 0,1% раствор 2 капки 4-5 пати на ден и во текот на ноќта се постават 0,25% маст. Како epithelialisation корнеална 0,2% раствор се примени 4-5 пати на ден и 1 пат лежи во конјунктивалното ќесе во текот на ноќта 0,25% маст. Во едноставни и херпес зостер и molluscum contagiosum се применуваат на засегнатата кожа со 1% или 2% маст 2 пати (3 пати) на ден до целосно заздравување. Да се ​​отстрани брадавици се применуваат на нив 2 или 3 маст 2-3 пати на ден за 2 недели - 2 месеци. На врвот на маста се применуваат voschanoy хартија. Постојат докази за ефикасноста на 2 - 3% oxolinic маст за третман на гениталните брадавици. За третман на вирусен ринитис назална мукоза подмачкани со 0,25% или 0.5% маст 2-3 пати на ден за 3-4 дена. Исто така е можно да се закопа 0,25% раствор на 2 капки во секоја ноздра 3-4 пати на ден. На офталмолошка практика користење на 0,25% 0.5% и 1% маст (маст врз основа на вазелин - од крем за да се жолта). Кога аденовирусен kerato-конјуктивитис се постават над маргина на капакот на 0.25 - 0.5 - 1% маст 3-4 пати на ден со кератитис предизвикани од херпес симплекс вирус, и херпес зостер, - во првата 3 - 4 дена 0.25% маст во следните денови - 0,5 - 1% маст за 3 - 4 пати на ден. Времетраење на третманот е обично 2 - 4 недели. При примена на масти и oxoline капки во некои случаи, транзиторни согорувањето на носната слузница или очите. При примена на маст за заболените кожата може да се појави чувство на печење. На производот: 0,25%, 0.5%, 1%, 2% и 3% maz- во прав (за раствор). Начин на чување: Листа Б. прав - во фрижидер на + 4 Ц. маст може да се одржува за рок на траење во нормални услови на собна температура. Rp. Ung. Oxolini 0,25% (0,5%) 10,0 D.S. За подмачкување Rp празнина:. Ung назална мукоза. Oxolini 3% (2 - 1%) 30,0 D.S. За подмачкување на кожата (со херпес зостер, итн.)

Сподели на социјални мрежи:

Слични
Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лековиГолема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови
Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лековиГолема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови
Arbidol (arbidolum). Етил 6-бромо-5-хидрокси-1-метил-4-диметиламинометил-2-phenylthiomethyl…Arbidol (arbidolum). Етил 6-бромо-5-хидрокси-1-метил-4-диметиламинометил-2-phenylthiomethyl…
Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лековиГолема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови
Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лековиГолема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови
Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лековиГолема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови
Oxoline (oxolinum). 1,2,3,4-tetraoxo-1,2,3,4-тетрахидро-нафтален дихидрат. Бела или бела со сина…Oxoline (oxolinum). 1,2,3,4-tetraoxo-1,2,3,4-тетрахидро-нафтален дихидрат. Бела или бела со сина…
Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лековиГолема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови
Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лековиГолема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови
Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лековиГолема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови
» » » Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови