ma.GurusHealth.ru

Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови

IC Nevronet

URL
Голема медицинска енциклопедија IC NEVRONET. лекови

SOLYUSULFON (Solusulfonum). Tetrasodium 4,4`-ди (3-фенил-1,3-disulfopropilamino) -difenilsulfona. Синоними: Cimedone, Novotrone, Solapsone, Solasulfone, Sulfetron, Sulphedrone, Sulphonazine итн бел или жолтеникав аморфни прав .. Многу лесно растворлив во вода, практично нерастворливи во алкохол. Се користи за лекување на лепра. Се верува дека активното средство е diaminodiphenyl формирана solyusulfona со хидролиза во телото. Администриран како што е 50% воден раствор на интрамускуларно. Инјекции направи 2 пати неделно. Почетна доза - 0.5 ml еднаш. Подоцна беше постепено се зголемува од 0,5 ml, со што на крајот на 6-тата недела до 3 ml. На 7 недела се администрира во 3.5 ml во текот на 6 месеци (50 инјекции), а потоа да се направи пауза од 1 - 1,5 месеци. Третман долго. Дозата за деца е намалена во однос на возраста. Администриран како што е раствор на 25%. За да се забрза лекување на чир, solyusulfon исто така се користи локално во форма на раствор за 10% или маст. Можни несакани ефекти и контраиндикации се исти како и за diafenilsulfonom. На производот: прав. Начин на чување: Листа Б. Во суво и темно место. Раствори за инјектирање беа подготвени како што следува: 50 g solyusulfona растворени во 60 ml на стерилна вода за топла inektsii- по целосно растворување се лади и се додава со стерилна вода за инјекции до 100 ml, се меша, и се филтрира низ филтер хартија. Филтрираниот раствор треба да биде целосно транспарентен. Растворот се стерилизира во автоклав на + 115 C за 30 min-500 ml стерилизирани за 45 min- во поголем обем на растворот може да се додаде на фенол на 0,5%. Решенијата се чуваат во затворени садови ukuporennymh заштитен од светлина. Решенијата се погодни за неколку дена по производството.

Сподели на социјални мрежи:

Слични
Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лековиГолема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови
Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лековиГолема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови
Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лековиГолема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови
Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лековиГолема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови
Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лековиГолема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови
Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лековиГолема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови
Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лековиГолема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови
Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лековиГолема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови
Solyusulfon (solusulfonum). Tetrasodium 4,4`-ди (3-фенил-1,3-disulfopropilamino)…Solyusulfon (solusulfonum). Tetrasodium 4,4`-ди (3-фенил-1,3-disulfopropilamino)…
Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лековиГолема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови
» » » Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови