ma.GurusHealth.ru

Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови

IC Nevronet

URL
Голема медицинска енциклопедија IC NEVRONET. лекови

Ftivazid (Phthivazidum). 3-Метокси-4-oksibenzilidengidrazid isonicotinic киселина или izonikotinoil- (3-метокси-4-oksibenzal) hydrazono. Синоними: Ftivazidum, Vanicide, Vanillaberon, Vanizide. Светло жолта или жолто кристален прав, со sla6ym ванилин мирис, нема вкус. Многу малку растворлив во вода, малку - алкохол, лесно - да се неоргански киселини, бази. Од хемотерапевтски својства и упатства за користење во близина изонијазид. Во споредба со изонијазид полека се апсорбира од гастроинтестиналниот трактат со неговата употреба создава со пониска концентрација хидразид со isonicotinic киселина во крвта. Земете ftivazid внатре. Во споредба со изонијазид, се толерира подобро и може да се администрира во сиромашните преносливост изонијазид. Просечната дневна доза за возрасни од 1.0 - 1.5 g (0,5 g на 2 - 3 пати на ден) - за деца базирани 0,02-0,03 - 0.04 g / kg (20 - 30 - 40 mg / kg) - не повеќе од 1,5 грама дневно 3 пати на ден. Во обичниот (туберкулоза) еритематозус назначи 0,25 - 0,3 g од 3 - 4 пати на ден во текот на 40 - 60 Ф За постигнување на клинички лек, како курсеви повтори 2 - 3 пати со месечна интервал. Повисоки дози за возрасни во: еден 1 g, 2 g на ден Можни несакани дејства се слични со оние забележани со изонијазид. За да се спречи нив се препорачува да се користи пиридоксин (види. Изонијазид). Контраиндикации: ангина и срцева болест со декомпензација, органски болести на ЦНС, болести на бубрезите туберкулозен карактер придружени со нарушување екскреторен функции. На производот: во прав, таблети од 0.1, 0.3 и 0.5 g во пакет од 100 парчиња. Начин на чување: Листа Б. добро затворен сад.

Сподели на социјални мрежи:

Слични
Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лековиГолема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови
Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лековиГолема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови
Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лековиГолема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови
Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лековиГолема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови
Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лековиГолема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови
Ftivazid (phthivazidum). 3-метокси-4-oksibenzilidengidrazid isonicotinic киселина или…Ftivazid (phthivazidum). 3-метокси-4-oksibenzilidengidrazid isonicotinic киселина или…
Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лековиГолема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови
Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лековиГолема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови
Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лековиГолема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови
Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лековиГолема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови
» » » Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови