ma.GurusHealth.ru

Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови

IC Nevronet

URL
Голема медицинска енциклопедија IC NEVRONET. лекови

Furazolin (Furazolinum) 5- (4-морфолинилметил) -3- (5-амино-nitrofurfuriliden) -oksazolidon-2. Синоними: Altafur, Furaltadone, Furaltadonum, Furmethonol, Nitrofurmethonum, Viofural итн кристален прав зеленикаво-жолта .. Многу малку е растворлив во вода и алкохол. Се користи за инфекции предизвикани од Грам-позитивни и грам-негативни бактерии: стафилококи, стрептококи, пневмококи, во мешани инфекции предизвикани од стафилококи и стрептококи со pnevmokokkami- (со инфекции на рани, еризипел, пневмонија, емпием, менингитис, остеомиелитис, септикемија, итн.) со стафилококна ентеритис кај деца и на бубрезите и уринарниот тракт инфекции. Доделување на возрасни во внатрешноста на 0,1 g 3 - 4 пати на ден 15 - 20 минути по јадењето, за деца до 1 година - О, Ц1 - 0,015 g на рецепција, 1 година до 2 години - околу 02 g, 2 - 5 години - О, O3 - 0.04 g, 5 - 15 години - 0.05 g прием 3 - 4 пати на ден. Во текот на третманот 15 - 14 дена (во просек 10 дена). Континуирано применуваат подготовка (повеќе од 2 недели без прекин) не се препорачува. Furazolin генерално добро се поднесува. Во некои случаи, може да има гадење, повраќање, алергиски дерматитис. Контраиндикации: висока болести на срцето, црниот дроб и оштетување на бубрезите, зголемена осетливост на nitrofuranam. На производот: апчиња зеленикаво-жолта до 0,05 грама во пакет од 2О и 40 парчиња. Начин на чување: Листа Б. Во суво и темно место.

Сподели на социјални мрежи:

Слични
Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лековиГолема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови
Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лековиГолема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови
Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лековиГолема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови
Азитромицин (на азитромицин), нова макролиди антибиотик (азалиди). Синоними: Сумамед, Сумамед,…Азитромицин (на азитромицин), нова макролиди антибиотик (азалиди). Синоними: Сумамед, Сумамед,…
Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лековиГолема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови
Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лековиГолема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови
Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лековиГолема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови
Furazolin (furazolinum) 5- (4-морфолинилметил) -3- (5-амино-nitrofurfuriliden) -oksazolidon-2.…Furazolin (furazolinum) 5- (4-морфолинилметил) -3- (5-амино-nitrofurfuriliden) -oksazolidon-2.…
Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лековиГолема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови
Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лековиГолема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови
» » » Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови