ma.GurusHealth.ru

Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови

IC Nevronet

URL
Голема медицинска енциклопедија IC NEVRONET. лекови

Furagin (Furaginum). N- (5-нитро-2-фурил) -allilidenaminogidantoin. На жолто или портокалово-жолта кристален прав, без мирис и горчлив вкус. Практично нерастворлив во вода и алкохол. Администрира орално и уста. Во внатрешноста се администрира најчесто во случаи на инфекции на уринарниот тракт (акутен и хроничен пиелонефритис, циститис, уретритис, инфекција по операција на органите на урогениталниот систем и др.). Донесена по јадења 0,1-,15 - 0,2 g на 2 - 3 пати на ден. Во текот на третманот 7 - 10 дена. Доколку е потребно, повторете третман по 10 - 15 дена. Понекогаш се користи furagin во инфективни и воспалителни болести на респираторниот тракт. Локално furagin се користи за миење и за наводнување во хируршки и акушерската пракса за лекување на гнојни рани, изгореници, фистули перење итн Спроведување на решение за 01:13 ООД изотоничен раствор на натриум хлорид. Во офталмолошки пракса пропишани со конјунктивитис, кератитис, постоперативно, итн Collyrium (2 капки воден 01:13 000 неколку пати на ден). Несакани ефекти и контраиндикации се исти како и за други нитрофурани. издавање: poroshok- апчиња за 0,05 грама во пакет од 100 парчиња. Начин на чување: Листа Б. Во суво и темно место.

Сподели на социјални мрежи:

Слични
Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лековиГолема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови
Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лековиГолема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови
Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лековиГолема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови
Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лековиГолема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови
Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лековиГолема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови
Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лековиГолема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови
Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лековиГолема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови
Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лековиГолема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови
Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лековиГолема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови
Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лековиГолема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови
» » » Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови