ma.GurusHealth.ru

Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови

IC Nevronet

URL
Голема медицинска енциклопедија IC NEVRONET. лекови

Intestopan (Intestopanum). Таблети кои содржат 0,2 g на 5,7-дибромо-8-hydroxyquinoline и 0,04 g на 5,7-дибромо-8-benzoiloksihinaldina. Подготовката има антибактериски и антипротозоално активност, и механизам на дејство сличен на hlorhinaldolu. Нанесува со акутна и хронична ентероколитис, органски и бациларна дизентерија, диспепсија гнил. Пропишана за акутни заболувања возрасни 1 - 2 таблети 4 - 6 пати на ден, за максимум од 10 дена. Во хронични случаи на 1 - 2 таблети 3 пати на ден. Деца под 2 години - 1/4 таблета на 1 кг телесна тежина на ден во 3 - 4 поделени дози, повеќе од 2 години - 1 - 2 таблети 2 - 4 пати на ден. Таблетите се смачкана, се полее со вода или млеко. Од intestopan содржи дериват на 8-hydroxyquinoline, кога неговата употреба е предмет на сите истите мерки за претпазливост, како и за други лекови од оваа група. Индикации се исти како и за hlorhinaldola. Треба да се разгледа содржината во intestopane бром. Начин на чување: Листа Б. Произведени во Унгарија

Сподели на социјални мрежи:

Слични
Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лековиГолема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови
Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лековиГолема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови
Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лековиГолема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови
Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лековиГолема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови
Intestopan (intestopanum). Таблети кои содржат 0,2 g на 5,7-дибромо-8-hydroxyquinoline и 0,04 g на…Intestopan (intestopanum). Таблети кои содржат 0,2 g на 5,7-дибромо-8-hydroxyquinoline и 0,04 g на…
Нео-intestopan (neointestopan). Колоиден алуминиум / магнезиум силикати (attapulgite). Таа има…Нео-intestopan (neointestopan). Колоиден алуминиум / магнезиум силикати (attapulgite). Таа има…
Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лековиГолема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови
Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лековиГолема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови
Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лековиГолема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови
Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лековиГолема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови
» » » Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови