ma.GurusHealth.ru

Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови

IC Nevronet

URL
Голема медицинска енциклопедија IC NEVRONET. лекови

UROSULFAN (Urosulfanum). пара-Aminobenzolsulfonilmochevina. Синоними :. Euvernil, Sulfacarbamidum, Sulfonilcarbamid, Uramid итн бел кристален прав, без мирис. Малку растворлив во вода, тоа е тешко - во алкохол, лесно - во разредени киселини и сода алкален раствор. Urosulfana хемотерапевтски ефект е најизразено во однос на Escherichia coli и Staphylococcus. Добри и брзо се ресорбира од гастроинтестиналниот тракт. Во крвта на висока концентрација на лекот. Излачува од телото главно од страна на бубрезите. Високи концентрации во урината придонесува за антибактериско дејство на патогени на инфекции на уринарниот тракт. Ниска токсичност. Депозитите на дрога во уринарниот тракт не се почитува. Применуваат со циститис, pielitah, tsistopielitah, пиелонефрит, заразени хидронефроза и други инфекции на уринарниот тракт. Тоа е најефикасен кога pielitah циститис и уринарниот без повреди. Доделете внатре од 0.5 - 1.0 g од 3 - 5 пати на ден. Просечната доза за возрасни од 3 g на ден. Третман за 6 до 12 - 14 дена во зависност од карактеристиките на болеста. На дневна доза за деца 1,0-2,5 g на (4 - 5 дози). Повисоки дози за возрасни во: единствен 2 g на ден 7 g на производот: 0,5 грама на таблети во пакет од 12 парчиња. Начин на чување: Листа Б. добро затворен сад. Rp. Таб. Urosulfani 0,5 N. 24 D.S. 2 таблети 3 пати на ден.

Сподели на социјални мрежи:

Слични
Urosulfan (urosulfanum). Пара-aminobenzolsulfonilmochevina. Синоними: euvernil, sulfacarbamidum,…Urosulfan (urosulfanum). Пара-aminobenzolsulfonilmochevina. Синоними: euvernil, sulfacarbamidum,…
Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лековиГолема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови
Здравствени енциклопедија, болест, лекови, лекар, аптека, инфекција, извадоци, секс, гинекологија,…Здравствени енциклопедија, болест, лекови, лекар, аптека, инфекција, извадоци, секс, гинекологија,…
Oksolinievaya киселина (acidum oxolinicum). 5,8-дихидро-8-оксо-5-етил-1,3-диоксоло (4,5-d)…Oksolinievaya киселина (acidum oxolinicum). 5,8-дихидро-8-оксо-5-етил-1,3-диоксоло (4,5-d)…
Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лековиГолема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови
Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лековиГолема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови
Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лековиГолема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови
Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лековиГолема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови
Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лековиГолема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови
Etazol (aethazolum). 2- (p-aminobenzolsulfamido) 5 етил 1,3,4-тиадиазол. Синоними: globucid,…Etazol (aethazolum). 2- (p-aminobenzolsulfamido) 5 етил 1,3,4-тиадиазол. Синоними: globucid,…
» » » Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови