ma.GurusHealth.ru

Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови

IC Nevronet

URL
Голема медицинска енциклопедија IC NEVRONET. лекови

Sintomitsina (Synthomycinum). D, L - трео - 1 - P - нитрофенил - 2 - dihloratsetilamino-пропандиол - 1.3. На хемиската структура не е различен од хлорамфеникол. Последново е форма лево ротирачки, и sintomitsina - трео рацемат - 1-p-нитрофенил - 2 - dihloratsetilamino - 1,3 - пропандиол. Сегашната почетна sintomitsina е хлорамфеникол. Се врти на изомер (dekstromitsetin) не покажува антимикробно дејство. Бела или бела боја со зеленкасти - жолтеникаво бел кристален прав со горчлив вкус, нерастворлив во вода, растворлив во алкохол тешко. sintomitsina апликација може да биде придружена од страна на истиот компликации како што забележува во третманот levomitsetinom- прилог на тоа, означени промени во нервниот систем во форма на возбуда, вознемиреност и други нарушувања. Во врска со ова, лекот внатре не е наведено, и се користат само надворешно како liniments и други дозирани форми. Liniment sintomitsina (Linimentum Synthomycini). Синоним: Емулзија sintomitsina. Состојки: 1%, 5% или 10% sintomitsina, рицинусово масло, посебен емулгатор, дестилирана вода, конзерванс. Користат за лекување на септички рани, хронични воспалителни болести на кожата и мукозните мембрани, трахома, sycosis. Liniment бела или малку жолтеникава боја со слаб оригиналниот мирис. Во пустулозен лезии на кожата, гребнатинки, антракс, гнојни рани, изгореници, за лекување на долгорочни лекување на чиреви, изгореници, II и III степен брадавица пукнатини и слично во puerperas обложени liniment на погодената област. Над се применува нормална завој, тоа е можно да се компресира или пергамент хартија. За третман на трахома се применуваат 10% (5% или 1%) liniment (емулзија) sintomitsina или хлорамфеникол. ослободување форма: во чашата за банките од 25 g на чување: Да се ​​чува на ладно, суво и темно место. Rp. Лин. Synthomycini 1% (5% - 10%) 25,0 D.S. Надвор (за лекување на чиреви, рани, трахома) liniment sintomitsina (1%) со новокаина (O, 5%) (Linimentum Synthomycini 1% cum Novocaino 0,5%). Се користи за локален третман на инфицирани изгореници површини и гнојни рани придружена со силна болка. Liniment се применуваат на раната или толпата површина. Преливи прават секој ден или секој втор ден. Локален третман може да се комбинираат со хлорамфеникол внатре. ослободување форма: во чашата за банките од 25 g на чување: Листа Б. ладно, суво и темно место. Rp:. Лин Sypthomycini 1% cum Novocaino 0,5% 25,0 D.S. Применета на површината на изгореница 1 еднаш дневно вагитории synthomycin со 0.25 g (Suppositoria vaginalia cum Synthomycino 0,25). Супозитории од кои секој содржи 0.25 g sintomitsina, во мултипли на 5 парчиња. Начин на чување: Листа Б. ладно, суво и темно место.

Сподели на социјални мрежи:

Слични
Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лековиГолема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови
Хлорамфеникол сукцинат растворлив (laevomycetini succinas solubile). D- () 1 пар на…Хлорамфеникол сукцинат растворлив (laevomycetini succinas solubile). D- () 1 пар на…
Sintomitsina (synthomycinum). D, L трео пар нитрофенил 1 2 dihloratsetilamino 1,3-пропандиол. На…Sintomitsina (synthomycinum). D, L трео пар нитрофенил 1 2 dihloratsetilamino 1,3-пропандиол. На…
Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лековиГолема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови
Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лековиГолема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови
Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лековиГолема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови
Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лековиГолема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови
Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лековиГолема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови
Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лековиГолема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови
Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лековиГолема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови
» » » Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови