ma.GurusHealth.ru

Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови

IC Nevronet

URL
Голема медицинска енциклопедија IC NEVRONET. лекови

Amphoglucaminum (Amphoglucaminum). А мешавина на N-метилглукамин соли на амфотерицин Б со N-метилглукамин. Аморфен жолта прав. Растворлив во вода. Хигроскопни. Лесно инактивиран од страна на светлина и на покачена температура и во кисела (подолу pH 2.0) и алкална (pH над 12.0) средини. Со акција спектар антифунгални лекови амфотерицин Б Ефективни одговара голтање и релативно добро се поднесува. Amphoglucaminum пропишана за кандидијаза на гастроинтестиналниот тракт, цревни kandidanositelstve, висцерална кандидијаза, хронично грануломатозно и распространети форми на кандидијаза, како и кокцидиоидомикоза, криптококоза, бластомикоза, и други индикации за употреба на амфотерицин Б. Додавање на возрасни внатре Amphoglucaminum почнувајќи од 200 000 единици 2 два пати на ден (по јадење) - со мал ефект и добра толеранција, да се зголеми дозата на 500 000 единици, 2 пати на ден. Во текот на третманот за локализиран форми на кандидијаза обично трае 10 - 14 дена, со заеднички форми и длабоки микози - 3 - 4 недели. Децата назначи 2 пати на ден (после јадење) во следните поединечни дози: на возраст од 2 - 25 000 единици (1/4 таблета), 2 - 6 години - 100 000 единици (1 таблета), 6 - 9 години - 150 000 единици, 9 - 14 години - 200 000 единици, во текот на 14 години - на истата доза како возрасни. Ако е потребно и отсуството на несакани ефекти од третманот може да се повтори по 5 - 7-ден интервал. Постојат докази за успешно користење на Amphoglucaminum на lechemii pnevmomikozov, нос и грло кандида и други габични заболувања. Контраиндикации и мерки на претпазливост се исти како и во третманот на амфотерицин Б производот: апчиња за 0,1 g (10 000 единици) во пакет од 10 или 40 парчиња. Начин на чување: Листа Б на суво, темно место на температура не повисока од + 4 ° C.

Сподели на социјални мрежи:

Слични
Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лековиГолема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови
Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лековиГолема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови
Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лековиГолема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови
Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лековиГолема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови
Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лековиГолема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови
Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лековиГолема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови
Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лековиГолема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови
Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лековиГолема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови
Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лековиГолема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови
Амфотерицин Б во (amphotericinum б). Антибиотик произведени од страна на актиномицетни strepomyces…Амфотерицин Б во (amphotericinum б). Антибиотик произведени од страна на актиномицетни strepomyces…
» » » Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови