ma.gurushealth.ru

Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови

IC Nevronet

URL
Голема медицинска енциклопедија IC NEVRONET. лекови

Окситетрациклин дихидрат (Ohutetrasuslini dihydras). Окситетрациклин е антимикробна супстанца произведена од Streptomyces rimosus или други сродни организми. Синоними: Окситетрациклин, Tarhotsin, Terramycin, Ohumykoin, Ohuterracyna, Tarshosine, Tetran. Според структурата и акција во близина на тетрациклини и на хлортетрациклин. Окситетрациклин дихидрат - светло жолта кристална пудра со горчлив вкус. Многу малку полека растворливи во вода, лесно - да се разреди бази и киселини. При чување на светлина се намалува. За антимикробна спектар сличен на тетрациклини. Брзо се апсорбира и релативно долг рок се складира во телото. Доделување внатрешноста на пилулата. Терапевтски и повисоки дози за возрасни и деца се исти како и за тетрациклин. Можни компликации и контраиндикации кога се применува окситетрациклин се исти како и кога се користи teatratsiklina. На производот: таблети од 0.25 (250 000 единици). маст "Oksizon" (Unguentum "Ohuzonum"). Окситетрациклин дихидрат содржи 3% хидрокортизон ацетат и 1%. Миро од светло жолта или жолто со сивкаста нијанса. Маста е во комбинација со антимикробна активност на антибиотик анти-инфламаторен ефект на хидрокортизон. Се користи за третман на заразените eczemas, инфицирани рани, пустулозен болести на кожата, ерозии, алергиски дерматози. Маст извалка засегнатата кожа 1 - 3 пати на ден. Можеби преврски. Масти генерално добро се поднесува, сепак, може да се јават алергиски реакции на кожата во некои случаи. Кога кожата туберкулоза, avium, вирусни заболувања на кожата маст контраиндицирана. На производот: во цевки од 10 g на чување: Листа Б на ладно, суво место.

Сподели на социјални мрежи:

Слични
Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лековиГолема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови
Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лековиГолема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови
Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лековиГолема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови
Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лековиГолема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови
Tetpatsiklin (tetracyclinum). Синоними: deskhlorbiomitsin, achromycin, cyclomycine,…Tetpatsiklin (tetracyclinum). Синоними: deskhlorbiomitsin, achromycin, cyclomycine,…
Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лековиГолема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови
Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лековиГолема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови
Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лековиГолема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови
Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лековиГолема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови
Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лековиГолема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови
» » » Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови