ma.gurushealth.ru

Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови

IC Nevronet

URL
Голема медицинска енциклопедија IC NEVRONET. лекови

Окситетрациклин хидрохлорид (Ohutetrasuslini hydrochloridum). Синоними: Geomitsin, Ohutetrasuslinum hudrochloricum, Geomycinum. Жолта кристален прав, без мирис и горчлив вкус. Отпорни на малку Среда, лесно се разградуваат во раствори на киселини и бази. Лесно растворлив во вода (1: 3), тоа е тешко - во алкохол. Се користи за производство на масти "gioksizon" и аеросол "Oksitsiklozol". маст "gioksizon" (Unguentum "Nuohusonum"). Се состои од окситетрациклин хидрохлорид 3% и 1% хидрокортизон ацетат. Во акција, ознаки и начинот на употреба е слична маст "Oksizon" (Види. Окситетрациклин дихидрохлорид). На производот: во цевки од 10 g маст слични, произведени во Југославија под името "Geokorton" ("Geocorton"). Oksitsiklozol (0hususlosolum). подготовка Комбинација во аеросол контејнер кој содржи 0.35 g на окситетрациклин хидрохлорид и 0.1 g на преднизон. Colors- жолт суспензија формирана од страна на прскање мрсна слатка маса. На дрога е комбинација на антибактериско дејство на окситетрациклин со анти-воспалителни и анти-алергиска ефекти на преднизон. Се применува уста за лекување на површни и длабоки изгореници, инфицирани рани, површина не надминува 15 - 20 cm2. Пред употреба, цилиндар потресен и потоа кликнете на главата спреј и спреј применува на површината на кожата на 1 - 3 секунди (на растојание од 20 - 30 см). Спроведување на ден или 2 - 3 пати неделно, во зависност од степенот на оштетување. Доколку е потребно, лекот се користи често (2 - 5 пати на ден). Лекот не е погоден за широка гранулирање на рани, во присуство на раната е неосетлив на тетрациклини микроорганизми, особено габи. Не дозволувајте им на контакт со очите на дрога. производ форма во аеросол контејнери за чување на 70: ​​подалеку од грејни тела на собна температура. Заштитете цилиндри од удари, паѓа и директно изложување на сончева светлина. аеросол "Oksikort" (Aerosolum "Ohusortum") *. Тоа содржи 0,3 g на окситетрациклин хидрохлорид, хидрокортизон, и 0,1 g на растворувач до 75 Индикации и контраиндикации, како што се на аеросолна "Oksitsiklozol". Џет аеросол прска засегнатата кожа 2 - 3 пати на ден. Треба да се пази на аеросол во очи. На производот: во аеросол контејнери за '75 се произведува во Полска. Во Југославија, направи сличен лек наречен "Geokorton спреј"- содржи 50 ml од 0,25 g на окситетрациклин хидрохлорид и 0.08 g на хидрокортизон.

Сподели на социјални мрежи:

Слични
Судска медицинаСудска медицина
Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лековиГолема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови
Аеросол "propomizol" (aerosolum "rropomisolum"). Интегрирано aerozolnvy пакет…Аеросол "propomizol" (aerosolum "rropomisolum"). Интегрирано aerozolnvy пакет…
Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лековиГолема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови
Здравствени енциклопедија, болест, лекови, лекар, аптека, инфекција, извадоци, секс, гинекологија,…Здравствени енциклопедија, болест, лекови, лекар, аптека, инфекција, извадоци, секс, гинекологија,…
Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лековиГолема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови
Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лековиГолема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови
Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лековиГолема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови
Таблети "undevit" (дражеј "undevitum"). Тоа содржи ретинол ацетат, 0.001 g…Таблети "undevit" (дражеј "undevitum"). Тоа содржи ретинол ацетат, 0.001 g…
Маст "psoriasin" (ungentum "rsoriasinum"). Маст содржи dihlordietilsulfida…Маст "psoriasin" (ungentum "rsoriasinum"). Маст содржи dihlordietilsulfida…
» » » Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови