ma.GurusHealth.ru

Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови

IC Nevronet

URL
Голема медицинска енциклопедија IC NEVRONET. лекови

Натриум тиосулфат (Natrii thiosulfas) (Види. Исто така, магнезиум сулфат). Синоними: Натриум хипо, Natrium hyposulfurosum, Natrium thiosulfuricum. Безбоен, транспарентен кристали, без мирис, солено-горчлив вкус. Тоа е многу лесно растворлив во вода (1: 1), практично нерастворливи во алкохол. На температура од околу + 50 `C се топи во вода на кристализација. Воден раствор (30% pH 7,8-8,4) беше стерилизирани на + 100 `C за 30 мин (за 1 литар од растворот е додаден 20 g на натриум хидроген карбонат). Натриум тиосулфат има protivotoksicheskoe, анти-воспалителни и desensitizing ефект. Како protivotoksicheskoe средството кое се користи во соединенијата со арсен, жива, олово (nonpoisonous формирана sulfites), hydrocyanic киселина и нејзините соли (формиран rodanistye помалку токсични соединенија) соли на јод, бром. Администрира интравенски 5 - 10 ml раствор на 30%, цијанид соединенија во лезии - 50 ml раствор на 30%. Во внатрешноста назначи 2 - 3 g на прием на 10% раствор во вода или во изотоничен раствор на натриум хлорид. Доделете, исто така, интравенски и орално за алергиски заболувања, артритис, невралгија. Локално се применуваат за третман на краста пациенти (види. Исто така, бензил) Demjanovich од страна на метод врз основа на способноста на натриум тиосулфат да се распаѓа во киселинска средина, одделување на сулфур и сулфур диоксид, кои имаат антипаразитски акција. Кожата е нанесуваат 60% раствор на натриум тиосулфат раствор (серија 2 - 3 мин во лево и десно горните екстремитети, багажникот, лево и десно на долните екстремитети, нешто повеќе од 10 - 15 мин). По дипломирањето на триење, направи пауза за неколку минути пред сушење на кожата и појавата на своите кристали. Потоа произведува во истиот редослед како втор триење циклус. По сушењето на кожата, триење 6% раствор на хлороводородна киселина, поливајќи на дланка, на ист начин 3 - 4 пати за 10 наизменично 15 минути додека растворот не се суши на кожата по секое триење. Перење е дозволено по 3 дена. Производ форми: poroshok- 30% раствор во ампула од 5- 10 и 50 ml. Rp. Natrii thiosulfatis 10,0 AQ. destill. 100 ml M.D.S. Во внатрешноста на 1 - 2 лажици по 5 - 10 мин Rp:. Сол. Natrii thiosulfatis 30% 5 ml D.t.d. N. 6 во ampull. Од С. 5 ml во вена. внесете полека

Сподели на социјални мрежи:

Слични
Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лековиГолема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови
Натриум нитрит (natrii nitris). Синоним: натриум nitrosum. Белите или бели со мала жолтеникава…Натриум нитрит (natrii nitris). Синоним: натриум nitrosum. Белите или бели со мала жолтеникава…
Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лековиГолема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови
Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лековиГолема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови
Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лековиГолема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови
Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лековиГолема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови
Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лековиГолема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови
Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лековиГолема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови
Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лековиГолема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови
Натриум јодид (natrii iodidum). Синоними: натриум јодид, натриум iodatum. бел кристален прав, без…Натриум јодид (natrii iodidum). Синоними: натриум јодид, натриум iodatum. бел кристален прав, без…
» » » Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови