ma.GurusHealth.ru

Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови

IC Nevronet

URL
Голема медицинска енциклопедија IC NEVRONET. лекови

Solkoseril (Solcoseryl) *. Екстракт крв добиток skota- дрога ослободен од протеини. Применета да се подобри метаболизмот и забрзување на регенерација на ткивата со трофички чир гангрена на ногата, bedsores, изгореници, зрачење чиреви, кожни графтови (Види. Исто така Aktovegin). Доделете интрамускулно или интравенозно, и локално во маст или желе. Комбинирана терапија обично се врши: на дрога се користи како инјекција, и уста. По се подобри и да почне epithelialization користи само надворешно. Во bedsores администриран интрамускуларно или интравенски во 1 - 2 капсули дневно и локално (желе) до гранулација, тогаш маст до епителизацијата. Со изгореници - 2 - 4 капсули на ден, интрамускуларно или локално и vyutrivenno маст или желе. Кога зрачење лезии на кожата топично маст или гел, 1 ампула дневно интрамускулно или vnutrivenno- за спречување на зрачење кожни лезии намачкани кожата маст за подмачкување solkoserila- продолжи за 2 недели по експозицијата. Во тешки трофични лезии (чиреви, гангрена) спроведено на 4 - 5 ампули дневно истовремено со локална терапија. Интравенозно се администрира во конвенционална инјектирање (1 - 2 ампули) или инфузија (W - 5 ампули по 250 ml од 5% раствор на глукоза или изотоничен раствор на натриум хлорид). Лекот може, исто така, да се администрира интраартериски капка по капка (3 - 5 ампули по 500 ml од 5% раствор на глукоза или изотоничен раствор на натриум хлорид). Времетраење на третманот зависи од природата на процесот и својот тек. Општо земено, тоа трае 4 - 8 недели. Кога тенденција да се повторува процесот по епителизацијата продолжи употребата на дрога во рок од 2 3 недели (1 - 2 ампули неделно интрамускулно или интравенски). Паралелно со барањето може да се користи solcoseryl антибиотици, вазодилататори, и други средства, ако е потребно. Постојат solcoseryl перформанси (болка, го забрзува заздравувањето на чир) во третманот на гастричен улкус и дуоденален улкус, акутна пневмонија. Применета интрамускулно 1 ампула (2 мл), 12 пати на ден за 10 - 12 дена. Во третманот на хроничен колитис се предлага, да се користи микро клизма solkoserilom. Содржината на една цевка (20 грама во форма на желе) разреден во 30 ml топла вода и се варат по клизма администриран дневно за 10 дена. Во посебен дозирна форма (20% гел) кои се користат во третманот на болести на рожницата (епител трофични лезии, заразни корнеална дистрофија et al.). Лекот се администрира во коњунктивален црево. На дрога е генерално добро се поднесува. Кога се користи во форма на желе можно горење на кожата која не бара прекин на терапијата. На производот: во 2 ml- ампули и желе маст цевки 20 R гел во цевки од 5 g (офталмолошка практика).

Сподели на социјални мрежи:

Слични
Solkoseril (solcoseryl) *. Екстракт крв добиток skota- дрога ослободен од протеини. Применета да се…Solkoseril (solcoseryl) *. Екстракт крв добиток skota- дрога ослободен од протеини. Применета да се…
Обем 2 p. 311 geliomitsin (heliomycinum). Geliomitsin е антибиотик произведени од страна на зрачење…Обем 2 p. 311 geliomitsin (heliomycinum). Geliomitsin е антибиотик произведени од страна на зрачење…
Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лековиГолема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови
Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лековиГолема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови
Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лековиГолема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови
Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лековиГолема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови
Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лековиГолема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови
Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лековиГолема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови
Asperaza (asperasa). Протеолитички ензим подготовка. Аморфна во прав на светло-кафена нијанса со…Asperaza (asperasa). Протеолитички ензим подготовка. Аморфна во прав на светло-кафена нијанса со…
Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лековиГолема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови
» » » Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови