ma.GurusHealth.ru

Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови

IC Nevronet

Cодржина

URL
Голема медицинска енциклопедија IC NEVRONET. лекови

Leucogen (Leucogenum). 2- (a-фенил-a-karbetoksimetil) тиазолидин-4-карбоксилна киселина. Бела или бела со малку жолтеникава бел кристален прав со светлина уникатен мирис. Практично нерастворлив во вода, многу малку растворлив во алкохол, растворлив во алкални раствори. Водени раствори се нестабилни, хидролизирани за да се формира L-цистеин и formilfeniluksusnogo етер. Применува како стимулатор leykopoeza leykopeniyah предизвикани од страна на Х-зраци и радиотерапија, хемотерапија на малигни тумори, agranulotsitarnoy ангина, септичен ангина и други болести кои вклучуваат леукопенија. Доделете во возрасни и 0.02 g од 3 - 4 пати на ден. Времетраењето на третманот зависи од природата и текот на болеста. На дневна доза за деца на возраст од 6 месеци од 0.01 g од 6 месеци до 1 година 0.02 g, 7 години - 0.04 g, постари од 7 години - 0.06 g Контраиндикации Hodgkin и малигни заболувања на хематопоеза. Метод на производство: таблети од 0,02 poroshok- чување: Листа Б.

Сподели на социјални мрежи:

Слични
Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лековиГолема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови
Leucogen (leucogenum). 2- (a-фенил-a-karbetoksimetil) тиазолидин-4-карбоксилна киселина. Бела или…Leucogen (leucogenum). 2- (a-фенил-a-karbetoksimetil) тиазолидин-4-карбоксилна киселина. Бела или…
Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лековиГолема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови
Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лековиГолема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови
Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лековиГолема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови
Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лековиГолема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови
Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лековиГолема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови
Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лековиГолема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови
Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лековиГолема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови
Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лековиГолема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови
» » » Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови