ma.GurusHealth.ru

Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови

IC Nevronet

URL
Голема медицинска енциклопедија IC NEVRONET. лекови

Phytin (Rhytinum). Органски фосфор комплекс препарат кој содржи мешавина на калциум и магнезиум соли на разни киселини inozitfosfornyh главно inozitgeksafosfornoy киселина. Се произведува од маснотии коноп и други колачи. Содржи 36% органски врзани фосфорна киселина. Бела аморфни прав без мирис. Многу малку растворлив во вода, растворлив во нормални раствор на хлороводородна киселина (1:10). Стимулира хематопоеза, го подобрува растот и развојот на коскеното ткиво, ја подобрува функцијата на нервниот систем за болести поврзани со недостаток на фосфор во организмот. Нанесува со васкуларна хипотензија, неврастенија, импотенција, неухранетост, рахитис, остеомалација, дијатеза, живеница итн Доделете внатре од прашоци, таблети, апчиња (често во комбинација со лекови арсен, железо) 0.25 -. 0.5 g , 3 пати на ден за 6 - 8 ned- деца под 1 година - 0.05 - 0.1 g, на возраст од 2 - 0,1 g од 3 - 4 години 0.15 g, 5 - 6 години - 0 , 2 g, 7 - 9 години - 0.25 g, 10 - 14 - 0,25 - 0,3 g по прием 2 - 3 пати на ден. Метод на производство: таблети од 0,25 poroshok- на чување: во затворен сад на суво место.

Сподели на социјални мрежи:

Слични
Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лековиГолема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови
Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лековиГолема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови
Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лековиГолема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови
Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лековиГолема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови
Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лековиГолема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови
Phytin (rhytinum). Органски фосфор комплекс препарат кој содржи мешавина на калциум и магнезиум…Phytin (rhytinum). Органски фосфор комплекс препарат кој содржи мешавина на калциум и магнезиум…
Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лековиГолема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови
Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лековиГолема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови
Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лековиГолема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови
Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лековиГолема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови
» » » Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови