ma.gurushealth.ru

Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови

IC Nevronet

URL
Голема медицинска енциклопедија IC NEVRONET. лекови

KONFERON (Sonferon) *. Капсули кои содржат 250 mg на железо сулфат (II) (одговара на 50 mg на елементарно железо) и 35 mg на sulfosuccinate диоктил натриум. Последново е површински активно промовирање на апсорпцијата на железо и на тој начин зголемување на неговата терапевтска ефикасност. Се применува како другите препарати на железо со железо-дефицитна анемија на различни етиологија. Просечната доза за возрасни и адолесценти - 12 капсули 3 пати на ден-за деца на возраст од 3 - 6 години - 1 капсула 2 пати на ден, 7 - 12 години: 1 капсула 3 пати на ден. Капсулата се голта, без џвакање, храната. На производот: во пакување од 50 капсули. Произведени во Унгарија.

Сподели на социјални мрежи:

Слични
Таблети "kaferid" (tabulettae "saferidum"). Се состојат железо оксид (ii) 0,1…Таблети "kaferid" (tabulettae "saferidum"). Се состојат железо оксид (ii) 0,1…
Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лековиГолема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови
Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лековиГолема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови
Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лековиГолема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови
Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лековиГолема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови
Железо црна сулфат (ferrosi sulfas). Синоними:. Железо сулфат, железо сулфат, FERRUM sulfuricum…Железо црна сулфат (ferrosi sulfas). Синоними:. Железо сулфат, железо сулфат, FERRUM sulfuricum…
Tardiferon (tardiferon) *. Депото формулација на црна сулфат. Дражеј (ретард) кој содржи 0,257 g…Tardiferon (tardiferon) *. Депото формулација на црна сулфат. Дражеј (ретард) кој содржи 0,257 g…
Ferbitol (ferbitolum). подготовка железо за интрамускулна инјекција. Е zhelezosorbitolovogo воден…Ferbitol (ferbitolum). подготовка железо за интрамускулна инјекција. Е zhelezosorbitolovogo воден…
Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лековиГолема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови
Konferon (sonferon) *. Капсули кои содржат 250 mg на железо сулфат (ii) (одговара на 50 mg на…Konferon (sonferon) *. Капсули кои содржат 250 mg на железо сулфат (ii) (одговара на 50 mg на…
» » » Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови