ma.GurusHealth.ru

Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови

IC Nevronet

URL
Голема медицинска енциклопедија IC NEVRONET. лекови

Asparkam (Asparcam). Домашни лекови соодветните Pananginum. Достапни во форма на таблети кои содржат 0,175 g на калиум и магнезиум asparaginata asparaginate (односно, 36,2 mg на калиум јон и магнезиум јонска 11,8 mg), како и на раствор за инјектирање во ампули од 5 и 10 ml, кои содржат во 1 ml на 0.045 g (45 mg) и калиум asparaginata 0.04g (40 mg) asparaginata магнезиум. Според индикации и контраиндикации за употреба не се разликува од panangina. Во внатрешноста назначи возрасни и 1 - 2 таблети 3 пати на ден после јадење за 3 - 4 недели. Интравенозно се администрира за 10 - 20 ml на 1 - 2 пати на ден за 5 дена. Содржина 1 - 2 ампули претходно разреден во 100 - 200 ml од 5% раствор на глукоза, или стерилна вода за инјектирање. Спроведено во 25 капки во минута. Тоа е можно за да се раствори на содржината на едно шишенце од 20 ml од 5% раствор на глукоза, или стерилна вода за инјектирање и да влезат во млаз (не повеќе од 5 ml на минута). На производот: таблети во пакет од 50 shtuk- во ампули од 5 ml и 10 во мултипли од 10 ампули. Начин на чување: во темно место.

Сподели на социјални мрежи:

Слични
Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лековиГолема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови
Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лековиГолема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови
Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лековиГолема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови
Panangin (ranangin) *. На препарат кој содржи калиум аспартат и Магнезиум аспартат. Достапни во…Panangin (ranangin) *. На препарат кој содржи калиум аспартат и Магнезиум аспартат. Достапни во…
Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лековиГолема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови
Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лековиГолема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови
Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лековиГолема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови
Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лековиГолема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови
Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лековиГолема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови
Sanasol (sanasolum). Состав: 60% од калиум хлорид, калиум цитрат, калциум глуконат и амониум хлорид…Sanasol (sanasolum). Состав: 60% од калиум хлорид, калиум цитрат, калциум глуконат и амониум хлорид…
» » » Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови