ma.GurusHealth.ru

Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови

IC Nevronet

URL
Голема медицинска енциклопедија IC NEVRONET. лекови

Panangin (Ranangin) *. На препарат кој содржи калиум аспартат и Магнезиум аспартат. Достапни во форма на таблети и капсули. Една таблета содржи 0.158 g калиум asparaginate (што одговара на 36,2 mg на калиум јон) и 0.14 g на магнезиум asparaginate (11,8 mg магнезиум јон) - една ампула (10 ml) кои содржат калиум asparaginata 0,452 (103.3 mg калиум јон) и asparaginate 0,4 g на магнезиум (33,7 mg магнезиум јон). Применуваат со срцева аритмија, главно предизвикани електролитни нарушувања, особено хипокалемија. Тоа сугерира дека аспартат е носител на калиум и магнезиум јоните и промовира нивното навлегување во интраклеточниот простор. Постапувајќи во клетките што е вклучен во метаболизмот на аспартат. магнезиум јоните придонесе за терапевтскиот ефект на лекот. На дрога е индицирана кога нарушувања на ритамот поврзани со дигиталис интоксикација лекови, со атријална фибрилација пароксизмите, неодамнешното вентрикуларна аритмија. Кога кршењето на ритамот во комбинација со атриовентрикуларен блок, лекот не се препорачува. Pananginum употреба во третманот на коронарна инсуфициенција (постои доказ за намалување под влијание на хипоксија нарушувања на дрога миокарден метаболизмот поврзани со влошување на коронарната циркулација) и хипокалемија предизвикана од salureticheskih средства. Доделување внатрешноста обично 1 - 2 таблети 3 пати на ден, а во потешки случаи (нарушувања коронарната циркулација, дрога нетолеранција и дигиталис и др.) - 3 таблети 3 пати на ден. По 2 - 3 недели се намали дозата на 1 таблета 2 - 3 пати на ден. Во релативно благи случаи пропишани од 1 таблета 2 - 3 пати на ден. Донесена по јадење. Вендузи аритмии panangina решение беше инјектира, потоа разредена со содржината на 1 ампула (10 ml) во 20 - 30 ml раствор на изотоничен раствор на натриум хлорид или 5% раствор на гликоза и се администрира полека во вена или разреден содржината 1 - 2 ампули во 250 - 500 ml изотоничен раствор на натриум хлорид или 5% раствор на гликоза и се администрира во една капка по капка вена. Доколку е потребно, додадете раствор на ouabain или на други срцеви гликозиди. Во примената на лекот може гадење, вртоглавица (кога се администрира интравенски). Пациентите се жалат на вртоглавица, намалување на дозата. На дрога е контраиндициран кај акутна и хронична бубрежна инсуфициенција и хиперкалемија. Произведени во Унгарија.

Сподели на социјални мрежи:

Слични
Прва помош за gipermagneziemiiПрва помош за gipermagneziemii
Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лековиГолема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови
Neframin (nephramin) *. A раствор на амино киселини за парентерална исхрана, првенствено се користи…Neframin (nephramin) *. A раствор на амино киселини за парентерална исхрана, првенствено се користи…
Магнезиум пероксид (magnesii reroxydum). А мешавина на магнезиум оксид (85%) со магнезиум пероксид…Магнезиум пероксид (magnesii reroxydum). А мешавина на магнезиум оксид (85%) со магнезиум пероксид…
Panangin (ranangin) *. На препарат кој содржи калиум аспартат и Магнезиум аспартат. Достапни во…Panangin (ranangin) *. На препарат кој содржи калиум аспартат и Магнезиум аспартат. Достапни во…
Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лековиГолема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови
Alyumag (alumag). Таблети кои содржат алуминиум хидроксид и магнезиум хидрохлорид 0,2 g на…Alyumag (alumag). Таблети кои содржат алуминиум хидроксид и магнезиум хидрохлорид 0,2 g на…
Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лековиГолема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови
Maalox (maalox). (Од зборови: магнезиум, алуминиум хидроксид). подготовка Комбинација во форма на…Maalox (maalox). (Од зборови: магнезиум, алуминиум хидроксид). подготовка Комбинација во форма на…
Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лековиГолема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови
» » » Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови