ma.GurusHealth.ru

Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови

IC Nevronet

URL
Голема медицинска енциклопедија IC NEVRONET. лекови

VITSEIN (Viceinum). Комбиниран препарат кој содржи 0,2 g на цистеин, глутаминска киселина и глицин 0.1 g, 1% раствор на натриумова сол на аденозин трифосфат 0.5 ml тиамин бромид 0.02 g никотинска киселина 0.03 g калиум јодид 1 5 g на магнезиум хлорид и калциум хлорид 0.3 g, изотоничен раствор на натриум хлорид до 100 ml. Транспарентен, безбојна течност со слабо мирис на цистеин. Се применуваат во форма на капки за очи. Индикации за употреба се исти како и за цистеин: сенилна, миопија, зрачење катарактата и контузија во почетна фаза, односно умерено намалување на визуелна острина (не е под 0.5). Доделување долга 2 капки во заболеното око 3 - 4 пати на ден. Кога чаша во облик на задните катаракта не е применливо. Во акција vitsein блиску до vitayodurolu странските дрога (Види. Исто така Vitafakol, Каталин). Произведува во темни стаклени шишиња од 10 ml. Чување: Да се ​​чува на ладно место. Отвори вијалата треба да падне само во времето за преземање, како талог во текот на подолг контакт со воздух. капки се сметаат за несоодветни на врнежи. Ако се чуваат соодветно капки остане транспарентен за 8 до 10 дена.

Сподели на социјални мрежи:

Слични
Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лековиГолема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови
Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лековиГолема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови
Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лековиГолема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови
Vitsein (viceinum). Комбиниран препарат кој содржи 0,2 g на цистеин, глутаминска киселина и глицин…Vitsein (viceinum). Комбиниран препарат кој содржи 0,2 g на цистеин, глутаминска киселина и глицин…
Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лековиГолема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови
Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лековиГолема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови
Таблети "asnitin" (Та buletta "asnithinum"). Содржат аскорбинска киселина 0.05…Таблети "asnitin" (Та buletta "asnithinum"). Содржат аскорбинска киселина 0.05…
Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лековиГолема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови
Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лековиГолема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови
Цистеин (susteinum) (види. Исто така, пенициламин).Цистеин (susteinum) (види. Исто така, пенициламин).
» » » Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови